Furtuna Eva a lovit Grecia: Magazine închise, rafale de vânt puternice și temperaturi scăzute. Stare de alertă maximă 48 ore

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Furtuna Eva a lovit Grecia: Magazine închise, rafale de vânt puternice și temperaturi scăzute. Stare de alertă maximă 48 ore
Furtuna Eva a lovit Grecia: Magazine închise, rafale de vânt puternice și temperaturi scăzute. Stare de alertă maximă 48 ore

Autoritățile din Grecia sunt în alertă maximă, astăzi, înainte de sosirea iminentă a furtunii Eva care se preconizează că va dura cel puțin 48 de ore.

Vineri seara, locuitorii din nordul Insulelor Ionice și Epir au primit o alertă de urgență, avertizându-i de condiții meteorologice periculoase de sâmbătă dimineața devreme și făcând un apel să se evite călătoriile inutile.

Frontul de vreme rea va lovi inițial vestul Greciei, înainte de a se muta treptat spre interior, marcat de nori cu ploi localizate și furtuni sporadice.

Se pot aștepta ploi, vânt și fulgere în Insulele Ionice, vestul Greciei Centrale și vestul Peloponezului și de seară în estul Peloponezului, mijlocul Greciei Centrale, estul Tesaliei, Macedonia de Vest și Centrală. Pe timpul nopții, vremea rea ​​este așteptată să ajungă în estul Greciei Centrale, Attica, Evia și restul Tesaliei.

În restul țării va fi din ce în ce mai înnorat. Vizibilitatea la orele dimineții va fi limitată local și se va forma ceață în locuri din est.

Temperaturile vor scădea ușor în vest, cu maxime de 22 până la 24 de grade în majoritatea locurilor și 25 până la 26 de grade în unele părți ale Greciei continentale.

Magazinele nu se vor deschide duminică în Grecia din cauza furtunii Eva, a declarat sâmbătă Asociația Afacerilor de Vânzări cu Amănuntul din Grecia (SELPE).

 

Vezi și 

 

Scandal în Grecia: Fost prim-ministru şi miniştri în funcţie, ascultați ilegal

 

Un fost prim-ministru grec şi mai mulţi miniştri încă în funcţie se numără printre personalităţile care au fost ascultate ilegal, potrivit unor informaţii publicate sâmbătă de săptămânalul de stânga Documento despre acest caz care agită Grecia de luni de zile, informează AFP.

Potrivit Documento, printre victime se numără fostul premier Antonis Samaras, actualii miniştri ai afacerilor externe, finanţelor, dezvoltării, muncii şi turismului, precum şi armatorul Vangelis Marinakis, proprietar al cluburilor de fotbal Olympiakos şi Nottingham Forest.

Săptămânalul, care are legături cu partidul de opoziţie de stânga Syriza, susţine că deţine aceste informaţii „de la două persoane care au un rol cheie în supraveghere”.

Potrivit acestuia, malware-ul a fost, de asemenea, folosit pentru a infecta telefoanele nu numai ale persoanelor vizate, ci şi ale unor rude ale acestora.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel