Alertă de INUNDAȚII: Viitura de pe Prut intrat în țară. 2 metri peste cota de pericol

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Administrația Națională Apele Române a anunțat că joi dimineață viitura de pe rîul Prut, formată în Ucraina, a ajuns la intrarea în țară. 

"Viitura de pe râul Prut, formată pe teritoriul ucrainean, a ajuns, prin propagare, pe teritoriul României. Vârful maxim al viiturii se află în acest moment la intrarea în țară”, au anunțat reprezentanții Apelor Române.

Potrivit acestora, joi dimineața, la stația Oroftiana, se înregistrează 1,78 cm (aproape 2 m) peste cota de pericol și va rămâne circa două ore, după care, va intra într-o o ușoară tendință de scădere.

Specialiștii români de la Apele Române estimează că unda de viitură va ajunge, prin propagare, la Rădăuți-Prut în următoarele 24 de ore.

Echipele de intervenție asigură apărarea localităților Oroftiana, Baranca și Rădăuți-Prut prin suplimentarea cu 20.000 de saci și 500 de metri liniari de panouri mobile a intrărilor în locuințe, cu scopul protejării populației care trăiește în lunca inundabilă a râului Prut.

Specialiștii de la Apele Române au pregătit acumularea Stânca-Costești pentru a prelua unda de viitură de pe râul Prut, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel