UPDATE. Alertă cu bombă într-un mall din Constanța: Românii, evacuați

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Alertă cu bombă într-un mall din Constanța: Românii, evacuați
Alertă cu bombă într-un mall din Constanța: Românii, evacuați

Poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi, duminică, în jurul orei 17.00, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, ar exista o bombă.

UPDATE, 19:20

Alerta cu bombă de duminică după-amiaza de la mall-ul din Constanța a fost falsă. Polițiștii l-au amendat pe bărbatul care a alertat autoritățile cu 4.000 de lei.

Potrivit IPJ Constanța, în urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic, iar activitatea mall-ului a fost reluată.

Polițiștii l-au condus la sediul Secției 4 pe bărbatul care a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecțiuni psihice.

Acesta a fost amendat cu 4.000 de lei. De asemenea, a fost luată măsura internării la Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate.

--------------------------------

Știrea inițială

Imediat după primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii constănţeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranţă, specialişti pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competenţă, precum şi echipaje de pompieri, a precizat IPJ Constanţa.

Potrivit sursei citate, toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de către forţele de ordine.

Persoana care a apelat 112 a fost identificată şi depistată în municipiul Constanţa la ora 17.50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situaţiei de fapt, a mai precizat IPJ Constanţa. 

 

Vezi și 

 

Alertă într-un centru comercial din București. Zeci de persoane, evacuate 

 

O persoană a sesizat la începutul lunii iunie prezența unui dispozitiv periculos într-un centru comercial din București.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au fost alertați de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.

Polițiștii au dispus evacuarea persoanelor aflate în centrul comercial. Pirotehniștii fac cercetări specifice.

”În urma unui email anonim prin care a fost primită o amenințare cu bomba la un mall din sectorul 1, pirotehniștii Serviciului Român de Informatii s-au deplasat la fata locului impreuna cu echipele Politiei Romane. Se derulează investigații specifice”, se precizează într-un comunicat.

Din fericire, alarma privind amplasarea unui dispozitiv periculos în mall-ul din Băneasa, s-a dovedit a fi falsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel