Alegeri Republica Moldova: Moment emoționant la secția de votare de la Bologna. Un moldovean a cântat două piese celebre - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Moment emoționant la secția de votare din Bologna, Italia. Acolo au fost interpretate piese renumite, precum „Sărut femeie mâna ta” de Ion Aldea Teodorovici și „Galbenă gutuie”. Piesele au fost interpretate de Ion Dodon, un moldovean stabilit în Italia.

 

Se așteaptă sa fie 200.000 de voturi în Diaspora. Programul secțiilor de votare se poate prelungi până la ora 23.00. Potrivit datelor privind prezența la vot, furnizate de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, peste 700.000 de persoane au votat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Moldova.  

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Al doilea tur este organizat după ce niciunul dintre cei opt candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50 +1 din voturile valabil exprimate în primul tur. Astfel, în lupta pentru cea mai importantă funcţie politică de la Chişinău se află candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel