Alegeri prezidențiale 2019. Președinte AEP: „ROMÂNII vor sta din nou la COZI în DIASPORA”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a declarat că votul prin corespondență pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie reprezintă un eșec și că este sigur că vor fi din nou cozi la secțiile de votare din străinătate.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică susţine că nu este mulţumit de cum a decurs votul prin corespondenţă, pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019, considerând că acesta a fost un eşec, în condiţiile în care doar 41.000 de persoane şi-au manifestat interesul de a vota în acest mod.

„Nu sunt mulţumit de votul prin corespondenţă. Am spus de foarte multe ori, votul prin corespondenţă credeam că are un succes, a fost un eşec indiferent indiferent de cât de mult am informat noi cetăţenii, indiferent de câte deplasări am făcut acolo în străinătate în a informa cetăţenii, 41 de mii de cereri nu sunt mulţumitoare. La acest moment deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător. Cred că dacă s-ar fi introdus şi s-ar introduce şi pentru ţară şi în străinătate cetăţenii ar fi mai implicaţi să voteze prin corespondenţă", a explicat Constantin-Florin Mituleţu-Buică, scrie News.ro.

Președintele AEP crede că vor mai fi cozi la secţiile de votare din străinătate, chiar dacă acolo procesul electoral se întinde pe durata a trei zile, precizând că tot în ziua de duminică se va înregistra cea mai mare prezenţă.

„Cred că da (n.r. - vor mai fi cozi). De ce cred că da? Pentru că se anunţă o prezenţă ridicată la votare, aşa cum am văzut inclusiv unul dintre partide, care susţine un candidat a spus astăzi că vor fi în jur de 350.000-800.000 de alegători în străinătate şi nu ştim dacă marea parte a alegătorilor va fi vineri sau sâmbătă, dar eu cred că va fi duminică”, a spus şeful AEP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel