Alegeri locale. Primarii PSD vor trimite CV-urile la Partid pentru a fi acceptați

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Consiliului Național al PSD i se va delega autoritatea pentru a analiza CV-urile potențialilor candidați ai partidului pentru alegerile locale din anul 2020, relatează surse din partid.  Consiliul Național va putea aduce propuneri de candidați în fața conducerii, relatează sursele.

Consiliul Național al Partidului Social Democrat va avea abilitatea de a verifica CV-urile candidaților social-democrați la alegerile locale din 2020, relatează surse din interiorul PSD, conform Mediafax.

Potrivit acelorași surse, Consiliul Național va primi mai multă autoritate și va putea trimite propuneri de candidați conducerii centrale, chiar și din afara partidului.

Cinsiliul Național al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două Congrese și se întrunește anual, de regulă în luna octombrie și, în mod extraordinar, la convocarea Comitetului Executiv Național.

Consiliul Național va decide totul

 

Printre atribuțiile Consiliului Național se numără alegerea și revocarea președintelui Consiliului, validarea componenței CEx și a Biroului Politic Național, precum și aprobarea alianțelor politice cu alte partide sau fuziunea cu acestea.

"Consiliul stabilește strategia de organizare a campaniilor electorale prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale, validează activitatea și hotărârile Comitetului Executiv Național, soluționează contestațiile formulate împotriva hotărârilor de sancționare adoptate de Comitetul Executiv Național, aprobă bugetul anual de venituri și cheltuieli al partidului și hotărăște asupra execuției acestuia", se arată în statutul PSD.

Totodată, Consiliul Național îndeplinește orice alte atribuții stabilite prin hotărârile Congresului sau care reies din prevederile prezentului Statut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel