Alegeri în Franța. Votul pentru alegerile prezidențiale a început în teritoriile franceze de peste mări

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța va trimite Ucrainei un sistem de artilerie autopropulsată
Franța va trimite Ucrainei un sistem de artilerie autopropulsată

Cetăţenii francezi din unele teritorii de peste mări din Americi şi Pacificul de Sud se îndreptau sâmbătă spre urne pentru a-şi alege următorul preşedinte, cu o zi mai devreme decât cei de pe continent, informează DPA.

Principalul contracandidat al preşedintelui în exerciţiu Emmanuel Macron este Marine Le Pen, de extremă dreapta. Sondajele îl arată pe Macron în frunte, deşi Le Pen a redus diferenţa.

Franţa este a şaptea cea mai mare economie din lume şi unul dintre principalii promotori ai politicii din Uniunea Europeană. O victorie a lui Le Pen, o eurosceptică vocală care este în favoarea unor politici dure împotriva imigraţiei, ar putea bulversa politica europeană, comentează DPA.

Nu se aşteaptă ca preşedinţia să fie decisă în acest weekend. Dacă, aşa cum este aproape sigur, niciunul dintre cei 12 candidaţi nu va obţine o majoritate absolută, atunci cei doi candidaţi care obţin cele mai multe voturi se vor confrunta în al doilea tur de scrutin, pe 24 aprilie.

Politicianul de stânga Jean-Luc Melenchon are, de asemenea, o şansă de a ajunge în turul doi, după ce a înregistrat recent procente considerabile în sondaje şi se află pe locul al treilea - deşi încă la câteva puncte procentuale în spatele lui Macron şi Le Pen.

În Franţa continentală, secţiile de votare se deschid duminică la ora 8.00 (06.00 GMT). Primele proiecţii sunt aşteptate imediat după închiderea ultimelor urne, la ora 20.00.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel