Alegeri EUROPARLAMENTARE. Campanii INEDITE pentru PROMOVAREA votului din 26 mai

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sectii de votare strainatate
sectii de votare strainatate

Mai sunt doar câteva zile până la alegerile europarlamentare, iar îndemnurile la vot se înmulțesc și devin din ce în ce mai atrăgătoare, anunță Ziare.com.

Chiar și companiile s-au lansat în adevărate campanii pentru că românii să înțeleagă cât este de important să își exercite acest drept.

O cafenea din Satu Mare, Moose Bar, a anunțat că oferă cafea gratis tuturor celor care merg la vot.

„Pe 26 Mai ne vedem la urne și abia apoi la cafea. Ștampila îți face cinste cu o cafea în prima zi după alegeri și tot acea ștampila îți face cinste cu viața pe care TU o alegi și nu pe care o aleg alții pentru tine. #votezapoicafea", este mesajul transmis de reprezentanții cafenelei pe Facebook.

Tot cafea oferă și cei de la trickSHOT care au organizat un eveniment pe Facebook: „26 mai #responsabil by trickSHOT. Tu dai votul, noi dăm cafeaua”.

„În viață, există momente ideale pentru distracție și momente de responsabilitate înainte de distracție”, scriu ei, încurajând clienții să meargă la vot la europarlamentare și să își ia și familia sau prietenii. Apoi, aceștia sunt așteptați în trickSHOT Promenadă și trickSHOT Mega Mall pentru a primi o cafea.

„Voi dați votul la europarlamentare, noi dăm cafeaua. Tuturor celor care au votat? Nu facem cinste pentru a te convinge, ci pentru că noi c̶r̶e̶d̶e̶m̶ știm că România este responsabilă”, se menționează pe Facebook.

 

O clătită dulce

 

Clatitaria Nominoe din București își anunță și ea clienții că are o oferta specială pentru ziua alegerilor.

„Iar în perioada 26-31 mai, pentru orice clătită din făină de hrișcă bretonă (bio și fără gluten) cu umplutură sărată (de la "Complete" - cu jambon, ou și emmental, în sus) sau orice salată compusă (de la "Bretonne" - cu ton, ou, cartofi, roșii și salată verde, în sus) cumpărată, toți cei care vor face la fel vor primi o clătită dulce din făină albă cea mai fină (până la cea cu înghețată artizanală, caramel cu unt sărat sau ciocolată neagră de casă) sau o gofra (cu topping la alegere) din partea casei! Pe 26 mai, mergi la vot, iar Nominoe îți oferă desertul!”, se anunță pe pagină de Facebook Nominoe.

 

Humanitas are o oferta pentru tinerii care merg pentru prima dată la vot

 

Și dacă dulcele nu este pe gustul tău, ce ai spune de o carte? Humanitas are o oferta pentru tinerii care merg pentru prima dată la vot.

„În Librăriile Humanitas - ai 20% reducere la orice carte cumpărată cu ocazia primul vot din viață ta! Dacă ai între 18 și 20 de ani, pe 26 mai e primul vot din viața ta și ai ales să nu stai acasă, Librăriile Humanitas îți oferă 20% reducere la orice carte cumpărată. Te așteptăm în orice librărie Humanitas pe 26 și 27 mai cu ștampila VOTAT pe spatele cărții de identitate", au transmis cei de la Humanitas, pe Facebook.

Și Paralela 45 a demarat campania de conștientizare „Mergi la vot, mergi în vacanță”, oferind premii pentru cei care merg să voteze. Astfel, cei care vor trebuie să se înscrie la concurs și să meargă la vot pe 26 mai. Pe 27 mai are loc tragerea la sorți și participanțîi pot câștiga nouă premii. În urmă anunțului, AEP a demarat un control la Paralelă 45, dar reprezentanții agenției au transmis că vor merge înainte cu demersul lor.

 

Alte companii au încercat să îi încurajeze pe oameni să meargă la vot prin reclame

 

Alte companii au încercat să îi încurajeze pe oameni să meargă la vot prin reclame. Este cazul agenției Papaya Advertising care a continuat seria reclamelor la vopseaua Savana. Întreaga reclamă este construită în jurul ideii de a îndemna oamenii să meargă la vot. Mesajul este clar: cei doi zugravi nu pot termina lucrarea până duminică, pentru că sunt ocupați să meargă la vot.

„Duminică nu putem. Mergem la vot”, spune unul dintre zugravi interpretat de Andi Vasluianu. „Și noi”, exclamă clienta entuziasmată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel