ALDE și Pro România FUZIONEAZĂ. Vor forma Partidul Pro România Social Liberal

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid - Pro România Social Liberal, a anunţat, joi, liderul Pro România, Victor Ponta. 

"Este momentul să lăsăm deoparte orice fel de ezitări sau de proiecte personale şi să luăm decizii, la fel cum am luat în 2010 într-un moment de criză şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi pentru a construi o alternativă. (...) Acum suntem iar în criză şi dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să-l facem noi. Vreau să şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România, cu sprijinul tuturor celor de la ALDE, o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau", a spus Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta a spus că cele două formaţiuni au luat decizia de a avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să se unească într-un singur partid, care se va numi Pro România Social Liberal.

"Mă bucur foarte mult şi salut faptul că întreaga conducere ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem, nu sunt nişte forţe uriaşe, dar experienţa, viziunea comună, experienţa de luptă comună, dar şi de guvernare comună ne permite să vorbim şi să venim cu soluţii şi cu oameni la ceea ce se întâmplă. Şi, aşa cum în 2020, separat cum vă spuneam, am fost singurii care ne-am opus în Parlament în discursul public măsurilor greşite, în primul rând restaurării sau investirii Guvernului Orban şi în al doilea rând măsurilor greşite luate de acesta, aşa vom face şi de acum încolo, însă mai puternic împreună", a adăugat Victor Ponta.

Ponta a susţinut că "PSD nu a vrut şi nu vrea să fie un partener în opoziţia faţă de preşedintele Iohannis, de Guvernul PNL".

"Au făcut şi merg în continuare pe ideea unui blat politic, a unei înţelegeri. Acceptă să fie doar un sac de box pe care îl lovesc fie domnul Iohannis, fie peneliştii pe rând şi vreau să vă confirm încă o dată că şi Călin Popescu Tăriceanu şi eu şi ALDE şi Pro România ne-am dorit şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare să facem o forţă comună, o alianţă prin care să dăm jos guvernul Orban şi să-i învingem în alegeri. De fiecare dată de la unii lideri ai PSD au venit scuze, au venit motivaţii, pretexte, care, în final, ne-au convins că nu îşi doresc să se lupte, nu vor să câştige, vor să piardă, cum au pierdut şi la Bucureşti, vor să piardă şi pe 6 decembrie, nu vor să deranjeze, să facă non combat şi noi nu suntem de acord cu lucrul acesta, aşa încât, din păcate, fără cei de la PSD, noi ne vom lupta cu Iohannis şi cei de la PNL care duc România în prăpastie", a mai menţionat Ponta, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel