Ajută într-adevăr acupunctura pentru riduri? Iată câteva secrete direct de la medicii esteticieni

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ajută într-adevăr acupunctura pentru riduri? Iată câteva secrete direct de la medicii esteticieni / Foto: Unsplash
Ajută într-adevăr acupunctura pentru riduri? Iată câteva secrete direct de la medicii esteticieni / Foto: Unsplash

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză în care ace subțiri sunt introduse ușor în diferite puncte de presiune din corp pentru a ușura stresul, a calma mușchii și durerea și a crește fluxul sanguin. Iată care este rolul acupuncturii în ameliorarea  ridurilor.

Acupunctura, în ultimii ani, a crescut în popularitate ca o alternativă mai naturală la Botox, menită să netezească pielea și să promoveze un ten întins și strălucitor. 

Cu toate acestea, înainte de a investi în orice procedură sau practică nouă, este important să știți care sunt avantajele și dezavantajele pentru a stabili dacă va merita să o folosiți. Dr. Marisa Garshick, MD, medicul facialist Candace Marino și cu medicul estetician Nicole Caroline au spus pentru The La Facialist tot ceea ce trebuie să știți despre acupunctură ca instrument anti-îmbătrânire.

 

Ce este acupunctura și cum funcționează

 

Acupunctura funcționează prin introducerea ușoară a zeci de ace subțiri în piele în diferite puncte de presiune pe tot corpul pentru a elibera stresul și tensiunea. "Acupunctura creează aceste microtraume la nivelul pielii, care stimulează producția de colagen, deși în cazul acupuncturii numărul de ace variază de obicei între 40-70", explică Garshick.

Atunci când sunt folosite în scopuri anti-îmbătrânire, acele vor fi limitate la pielea feței, vizând liniile fine și ridurile existente, precum și zonele în care acestea se pot dezvolta ulterior.

 

Acupuntura poate avea funcții anti-îmbătrânire?

 

Ideea că acupunctura poate avea proprietăți anti-îmbătrânire se articulează în jurul gândului că poate promova producția de colagen în piele, sporind elasticitatea pentru un ten mai neted și mai uniform. "Conceptul de a crea mici micro-leziuni la nivelul pielii, așa cum se face cu acul de acupunctură, se crede că promovează colagenul care poate ajuta la îmbunătățirea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Ajutând microcirculația, poate îmbunătăți aspectul general al tenului și al umflăturii pielii", spune Garshick. 

Cu toate acestea, deși acupunctura are cu siguranță beneficiile sale în calmarea corpului și a minții, din punctul de vedere al unui estetician, nu este un tratament care să merite să fie urmat pentru anti-îmbătrânire.

"Susținătorii acupuncturii pentru reducerea ridurilor susțin că "microtrauma" provocată de ac stimulează colagenul și elastina, la fel cum ar face-o un micro ac, sau un tratament cu fibroblast. După părerea mea, acele nu sunt folosite suficient de aproape pentru ca acest lucru să se întâmple în mare parte și nu cred că acest lucru este complet adevărat. Este mai bine să faceți microînțepături reale, care există exact din acest motiv, și să faceți acupunctură pentru oricare dintre celelalte numeroase beneficii pe care le oferă", spune ea.

 

Cât de des ar trebui să faceți acupunctură pentru tratarea ridurilor?

 

Acesta este locul în care poate deveni nepractic să te bazezi pe acupunctură ca principal tratament anti-îmbătrânire - poate fi nevoie de mai multe tratamente pentru a începe să vezi rezultate și necesită semnificativ mai multă întreținere decât Botox sau chiar micro-needling.

"Acest lucru poate varia în funcție de nevoile dvs. specifice, dar unele protocoale recomandă 5-10 tratamente de 1-2 ori pe săptămână, urmate de tratamente de întreținere la fiecare 4-8 săptămâni", sugerează Garshick. 

 

Acupuntura doare? 

 

Deși poate părea inconfortabil să ți se introducă o serie de ace în piele, realitatea este că procesul este în mare parte nedureros. "Când este introdus acul, este posibil să simțiți o înțepătură rapidă. Acele de acupunctură folosite în față sunt mai mici decât cele folosite pe corp și majoritatea oamenilor nu le simt după plasarea lor inițială", spune Marino.

Cu toate acestea, dacă aveți tendința de a menține stresul în anumite zone ale corpului sau ale feței, s-ar putea ca acele locuri să vă pară mai incomode în timpul introducerii inițiale a acului. "Dacă există tensiune într-un anumit mușchi (în special în jurul maxilarului, am constatat), mușchiul poate sări în timp ce se eliberează și apoi nu ar trebui să se simtă cu adevărat nimic altceva", spune Caroline. 

 

Cât timp vor dura rezultatele?

 

Ideea din spatele acupuncturii pe față este de a promova producția de colagen, iar acest lucru poate crea rezultate de lungă durată. Cu toate acestea, în cazul acestui tratament, în special, va trebui să continuați să vă programați întâlniri de-a lungul timpului pentru a vedea schimbările pentru totdeauna.

"Odată ce construiți colagen, rezultatele sunt de lungă durată, dar tratamentele de întreținere pot fi folosite pentru a stimula rezultatele", spune Garshick. Caroline adaugă: "Trebuie să mergeți de aproximativ două ori pe săptămână, pentru 8-10 ședințe înainte de a vedea rezultate (minime). Eu prefer acasă Gua-Sha, sau chiar masajul punctelor de presiune la domiciliu pentru un efect similar, care poate fi făcut în orice moment". 

 

Există dezavantaje? 

 

În ceea ce privește eventualele efecte secundare periculoase ale acupuncturii, singurul lucru de care ar trebui să fiți conștienți este potențialul apariției de vânătăi pe față. Acestea fiind spuse, Garshick adaugă că acupunctura facială nu ar trebui să fie singurul tratament anti-îmbătrânire pe care îl folosești dacă vrei să obții cele mai bune rezultate pentru tenul tău.

"Acupunctura facială nu înlocuiește alte creme topice, injectabile sau proceduri utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea semnelor de îmbătrânire. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma întreaga gamă de beneficii ale acupuncturii în scopul îmbătrânirii faciale." De asemenea, Marino notează că, dacă vă luptați cu migrene incontrolabile, convulsii sau hipertensiune arterială, acupunctura facială nu este recomandată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel