Ai pielea foarte sensibilă? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de iritațiile din cauza epilatului. Vei găsi toate ingredientele în bucătăria ta

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ai pielea foarte sensibilă? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de iritațiile din cauza epilatului. Vei găsi toate ingredientele în bucătăria ta / Foto: Unsplash
Ai pielea foarte sensibilă? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de iritațiile din cauza epilatului. Vei găsi toate ingredientele în bucătăria ta / Foto: Unsplash

Dacă ai o piele sensibilă, este timpul să te gândești serios la calmarea inevitabilelor arsuri de pe picioare la epilat sau ras. Indiferent de atentă ești atunci când te epilezi, nimeni nu se bucură de acele umflături roșii care te mănâncă sau de firele de păr încarnate care apar după acest act. Încearcă aceste remedii din bucătăria ta pentru a te bucura de niște picioare superbe vara aceasta. 

Din fericire, o soluție se află deja în bucătăria ta. Așadar, fie că este vorba de picioare, de axile sau de zona de bikini, avem remediile de casă pentru arsurile de la ras pe care le căutați.

"Mai mulți factori pot cauza arsura de la ras", spune Candace Marino, pentru The La Facialist. "Rasul fără lubrifiant, bărbieritul în direcția greșită, folosirea unui aparat de ras vechi sau înfundat, folosirea unor lame neascuțite, bărbieritul prea rapid." În continuare, Marino împărtășește cele șapte remedii de casă preferate pentru arsura de la ras.


1. Încearcă un exfoliant cu sare de epsom


De ce funcționează: Un exfoliant pe bază de sare este excelent pentru a îndepărta firele de păr încarnate înainte ca acestea să înceapă pentru cei cu pielea mai grasă sau predispusă la acnee.

Cum se face: Pentru părul încarnat de pe corp, cum ar fi picioarele sau zona de bikini, înmoaie-te în cadă cu două căni de sare Epsom.

 

2. Răcorește-te cu castraveți și lapte 

 

De ce funcționează: Nu numai că aceste legume au un efect răcoritor, dar conțin și vitamina C, care ajută la refacerea pielii. Laptele acționează pentru a calma pielea, datorită conținutului său de grăsimi și proteine.

Cum se prepară: Decojiți un castravete, adăugați-l la 1/4 cană de lapte și amestecați-l într-un blender. Puneți piureul la frigider timp de 10 minute și apoi aplicați-l pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de 10 minute, apoi spălați zona cu apă caldă.

 

3. Sau încearcă acest amestec de căpșuni 

 

De ce funcționează: Căpșunile au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la tratarea umflăturilor provocate de lama de ras, iar grăsimile din smântână vor ajuta la acoperirea și calmarea pielii.

Cum se prepară: Pasează câteva căpșuni cu o cantitate mică de smântână și amestecă bine. Aplicați pasta pe zona afectată și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute. Spălați pasta cu apă rece și uscați-o prin tamponare.


4. Poți testa, de asemenea, oțetul de mere


De ce funcționează: Oțetul de cidru de mere cuprinde proprietăți antiinflamatorii și antiseptice care acționează pentru a calma pielea iritată și mâncărimată. Pungile de ceai negru sunt, de asemenea, excelente pentru arsurile provocate de lama de ras, deoarece conțin acid tanic, care ameliorează pielea iritată.

Cum se prepară: Amestecați în părți egale oțet de mere și apă și tamponați un tampon de bumbac în soluție. Aplicați oțetul pe zona afectată și lăsați-l să se usuce în mod natural. În timp ce oțetul se usucă pe piele, înmuiați un pliculeț de ceai negru în apă fierbinte timp de câteva minute. Scoateți pliculețul de ceai din apa fierbinte și puneți-l în frigider timp de 10 minute. Apoi, masează-l pe zona afectată timp de câteva minute. Repetați de mai multe ori pe zi pentru o ameliorare rapidă.

(Notă: Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să evite această metodă).


5. Înmoaie pielea cu ulei de nucă de cocos 


De ce funcționează: Uleiul de nucă de cocos este un mare înmuiere a pielii și ajută să elimine afecțiunile pielii uscate și dure, iar mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene. Combinându-le pe amândouă cu o substanță exfoliantă, cum ar fi zahărul, poți reuși să răzuiești cu succes excesul de celule moarte de pe piele fără să-ți iriți pielea.

Cum se prepară: Amestecați patru linguri de ulei de cocos cu o lingură de miere, două linguri de zahăr brun și două linguri de zahăr alb. Aplicați exfoliantul pe zona afectată și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Spălați scrubul cu apă caldă.


6. Calmează inflamația cu ulei de arbore de ceai


De ce funcționează: Uleiul de arbore de ceai conține proprietăți antiseptice, antiinflamatorii și antibacteriene, în timp ce uleiul de măsline are un conținut bogat de acizi grași care ajută la netezirea pielii.

Cum se prepară: Amestecați o lingură de ulei de măsline cu cinci picături de ulei de arbore de ceai. Folosind un tampon de bumbac, aplicați amestecul pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de 15 minute și spălați cu apă caldă.


7. Creează o pastă de ovăz calmantă 


De ce funcționează: Fulgii de ovăz conțin proprietăți antiinflamatorii și proprietăți calmante care ajută la diminuarea iritației și a inflamației care sunt cauzate de loviturile provocate de lama de ras. Probioticele din iaurt vor ajuta la refacerea barierei de protecție a pielii și la creșterea hidratării.

Cum se prepară: Amestecați porții egale de fulgi de ovăz măcinați și iaurt simplu într-un bol. Apoi, adăugați o linguriță de miere în amestec. Aplicați pasta pe zona afectată și lăsați-o să se usuce timp de aproximativ 30 de minute. Spălați pasta cu apă caldă. Repetați de două ori pe zi, timp de trei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel