Ai grijă dacă ai găsit un elastic de bani la ușa ta. O nouă metodă de înșelătorie ia amploare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O nouă metodă de furt din locuințe face victime printre români. 

Pericolele ne pândesc la tot pasul, motiv pentru care trebuie să fim vigilenți și să avem grijă de bunurile noastre și de integritatea noastră.

Dacă găsești un elastic de bani pe clanță, anunță Poliția! 

 

Deși locuiesc la bloc, pericolul poate fi la fel de mare, ba chiar mai insidios, având în vedere noile metode pe care hoții le dezvoltă pentru a sparge apartamente. Este important să fim informați cu privire la astfel de metode pentru a ne putea proteja locuința și a preveni eventualele incidente nedorite, potrivit redactia.ro.

Ce înseamnă când găsești un elastic de bani pe clanța ușii

Oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la noile metode de operare a hoților care obișnuiesc să intre în apartamentele noastre. S-a dovedit faptul că mulți dintre ei obișnuiesc să își urmărească victimele înainte de a pătrunde în apartament. Ulterior, pot lăsa un semn pentru alți „colegi de breaslă” că apartamentul respectiv e liber și gata de prăduit. Astfel, pun un simplu elastic de bani pe clanță.

Un exemplu concret ne arată cât de importantă este vigilența noastră. O femeie singură acasă a fost nevoită să facă față unei situații neplăcute. Ea a auzit bătăi insistente la ușa apartamentului, însă a avut înțelepciunea de a nu deschide. După un timp, curiozitatea a făcut-o să iasă din nou în hol, unde a găsit un elastic de bani pe clanța ușii. Această metodă, aparent inofensivă, ar putea fi semnalul că un infractor este în preajmă și ar putea încerca să pătrundă în locuință.

Dacă observăm astfel de semne suspecte pe clanța ușii noastre sau în apropierea locuinței, trebuie să acționăm imediat și să sunăm la poliție. Comunicarea rapidă și eficientă cu autoritățile poate preveni o posibilă spargere și poate contribui la prinderea infractorilor în flagrant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel