Aglomerație la granița Germaniei. UE propune culoare verzi. Șoferii sunt însă în continuare ținuți la cozi, în frig

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Blocajele de la granițele Germaniei, apărute după ce autoritățile germane au decis să-i testeze COVID pe șoferii profesioniști, ar putea fi înlăturate prin înființarea unor culoare verzi. Inițiativa este sprijinită de numeroase țări membre ale Uniuniii Europene.

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai Guvernelor Statelor Membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER) s-a întrunit miercuri pentru a analiza dificultățile privind aplicarea Culoarelor Verzi, în contextul blocajelor apărute la frontierele interne ale UE urmare a deciziei Germaniei și a altor state membre de a solicita testarea COVID-19 a șoferilor profesioniști.

La reuniunea de miercuri, 18 state membre au sprijinit ideea Culoarelor Verzi, astfel încât să nu apară reacții în interiorul UE. Participanții au și soluții.

„Comisia Europeană a propus în mod proactiv câteva bune practici, cum ar fi prelungirea cerinței de validitate a testului de 48 de ore, ridicarea obligației de testare pentru tranzit și asigurarea transparenței și fluxului de informații. Aceste propuneri au fost binevenite de Președinția portugheză care a indicat că va urmări realizarea acestora”, au anunțat reprezentanții COREPER.

De asemenea, miniștrii afacerilor interne din UE au primit o scrisoare prin care li se solicită o abordare comună în cazul restricționării liberei circulații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel