Aglomerație de nedescris la punctele de trecere a frontierei: Şoferii se confruntă cu trafic intens înainte de a se relaxa la plajă în Bulgaria şi Grecia

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Cozi la granițele cu Bulgaria și Grecia în timpul sezonului de vacanță. Timpii de așteptare au depășit o oră la fiecare punct de trecere a frontierei ieri. Peste 80.000 de persoane au părăsit țara doar în weekend prin punctul de trecere de la Giurgiu.

Pe măsură ce sezonul vacanţelor este în plină desfăşurare, atât la graniţa cu Bulgaria, cât şi la cea cu Grecia, s-au format cozi lungi, iar ieri timpii de aşteptare au depăşit o oră la fiecare punct de frontieră. Numai în weekend, peste 80.000 de persoane au părăsit ţara prin punctul de trecere de la Giurgiu.

 

Șoferii care îşi doresc să părăsească ţara trebuie să treacă testul răbdării în faţa cozilor din punctele de trecere a frontierei

 

Conform statisticilor furnizate de autorităţile elene, anul trecut aproape un milion şi jumătate de români au vizitat Grecia, iar 80% dintre aceştia au ales să călătorească cu maşina. Atracţiile turistice spectaculoase, plajele frumoase şi cultura bogată fac din Grecia o destinaţie preferată pentru mulţi români în timpul vacanţelor de vară.

Cu toate acestea, traficul intens şi timpii de aşteptare la punctele de trecere a frontierei pot testa răbdarea chiar şi celor mai pregătiţi pentru călătorie. Şoferii trebuie să fie pregătiţi să facă faţă perioadelor lungi de aşteptare şi să se asigure că au toate documentele necesare la îndemână pentru a evita întârzierile suplimentare.

Autorităţile din România şi cele din ţările vecine depun eforturi pentru a gestiona traficul şi a facilita procesul de trecere a frontierei. Cu toate acestea, numărul mare de călători şi formalităţile de control necesare pot duce la întârzieri inevitabile.

 

Este important să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile autorităţilor

 

Pentru a face călătoria mai plăcută şi mai uşoară, se recomandă ca şoferii să se informeze în prealabil despre condiţiile de trafic şi să aleagă momentele mai puţin aglomerate pentru a traversa frontiera. De asemenea, este important să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile autorităţilor pentru a asigura un flux cât mai bun şi pentru a evita incidentele neplăcute.

În ciuda provocărilor întâmpinate la punctele de trecere a frontierei, mulţi români nu se lasă descurajaţi şi îşi continuă planurile de vacanţă în Bulgaria şi Grecia, aşteptând cu nerăbdare să se bucure de plaje şi de frumuseţile oferite de aceste destinaţii de vis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel