Afganistan. Cel puţin 17 răniţi, în urma unei busculade produse la intrarea în Aeroportul din Kabul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cel puţin 17 persoane au fost rănite, miercuri, în cursul unei busculade produse la intrarea în Aeroportul din Kabul, afirmă un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, conform agenţiei Reuters.

Oficialul NATO a precizat că incidentul a fost cauzat de aglomeraţie, subliniind că nu au fost semnalate atacuri ale insurgenţilor talibani în incinta aeroportului.

Mii de civili afgani încearcă să intre în Aeroportul din Kabul pentru a părăsi Afganistanul, în contextul preluării puterii de către insurgenţii talibani. Cel puţin şapte persoane au murit, în ultimele zile, în violenţele produse în incinta aeroportului. Trupele americane au anunţat că au împuşcat mortal doi indivizi înarmaţi.

Numeroase ţări occidentale continuă operaţiunile de evacuare a membrilor personalului diplomatic şi umanitar din Afganistan. Statele Unite au anunţat că insurgenţii talibani au dat asigurări că vor permite operaţiunile de evacuare. Mii de militari americani şi sute de britanici se află în aeroport pentru menţinerea securităţii.

Insurgenţii talibani afgani au ocupat numeroase provincii din Afganistan, inclusiv zone din capitala ţării, Kabul. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul. Mişcarea talibanilor afgani a anunţat o amnistie pentru toţi funcţionarii din cadrul fostei Administraţii de la Kabul şi a cerut reluarea activităţilor instituţiilor. În schimb, prim-vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh a declarat, marţi seară, că el este preşedintele interimar "legitim" al Afganistanului, semnalând că va organiza rezistenţa armată contra insurgenţilor talibani.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici dure pe plan intern şi la nivel internaţional din cauza retragerii în mod brusc a trupelor din Afganistan, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel