Afacere ilegală, pusă la cale de un român. Bărbatul devenise călăuză pentru migranți

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
roman calauza pentru migranti
roman calauza pentru migranti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiș, un cetățean român care a sprijinit șapte turci în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 19.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 16.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația Gherman - Percosovo (DJ 588B), judeţul Timiș, un autoturism înmatriculat în România, condus de o persoană de sex masculin de naționalitate română.

În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, șapte cetăţeni străini, toți bărbați, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autoturism sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani care doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferul, B.P., în vârstă de 31 de ani, cetățean român, intenţiona să îi ajute pe cei șapte turci să ajungă din zona de frontieră în interiorul țării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cetățeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei șapte turci. În contextul celor de mai sus, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel