Aeroportul Heathrow din Londra exclude limitarea numărului de pasageri pentru Crăciun

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Aeroportul londonez Heathrow, unul dintre cele mai aglomerate din lume, nu va fi nevoit să limiteze numărul de pasageri în perioada de vârf a Crăciunului, deoarece încearcă să minimizeze impactul grevei de pe aeroport înainte de sărbători, a anunțat vineri.

Sute de lucrători de la aeroport sunt pregătiți să intre în grevă în perioada premergătoare Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din această lună, pentru a cere salarii mai bune, a declarat săptămâna trecută sindicatul britanic Unite.

Heathrow, care a limitat temporar numărul de pasageri în acest an, după ce a avut dificultăți în a face față unei reveniri a călătoriilor de după COVID, a declarat luna trecută că este puțin probabil să revină la cererea de dinaintea pandemiei timp de mai mulți ani, cu excepția perioadelor de vârf.

 

Aeroportul va reveni la nivelurile de ocupare a forței de muncă de dinainte de pandemie

 

Cu toate acestea, a declarat că este pe cale să revină la nivelurile de ocupare a forței de muncă de dinainte de pandemie înainte de perioada vacanței de vară din 2023, datorită ratelor puternice de recrutare din acest an.

"Am colaborat cu companiile aeriene și cu asistenții lor la sol pentru a ne pregăti pentru vârful de Crăciun și avem un plan bun, care nu va necesita o limitare a capacității", a declarat John Holland-Kaye, directorul executiv al Heathrow, într-o declarație.

"Suntem conștienți de potențiale greve la o serie de organizații, inclusiv o grevă națională a forțelor de frontieră. Sprijinim organizațiile în ceea ce privește planurile de urgență pentru a minimiza orice impact".

Numărul de pasageri în octombrie a ajuns la 84% din nivelurile de dinainte de COVID-19, susținut de o creștere a călătoriilor de agrement în timpul vacanței semestriale școlare și de o revenire treptată a călătorilor de afaceri.

 

Numărul de călători dn acest an a fost mai mare decât pe oricare alt aeroport din Europa

 

Aproximativ 5,9 milioane de pasageri au călătorit prin aeroport în octombrie, față de aproape 5,8 milioane în septembrie și aproximativ 3 milioane în octombrie anul trecut.

Creșterea numărului de călători pe aeroportul său în acest an a fost mai mare decât pe oricare alt aeroport din Europa, a declarat Heathrow, care și-a pierdut statutul de cel mai aglomerat aeroport din Europa în timpul pandemiei.

Heathrow plănuiește investiții de peste 4 miliarde de lire sterline (4,70 miliarde de dolari) în următorii ani, concentrându-se pe noi culoare de securitate și un nou sistem de bagaje, și propune modificarea taxelor de aterizare în 2023 pentru a susține mai multe conexiuni cu regiunile din Marea Britanie și alte țări, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel