AEP sesizează Parchetul General privind Loteria Publicitară „Mergi la vot, mergi în vacanţă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sesizat Parchetul General şi Biroul Electoral al Sectorului 5 privind Loteria Publicitară „Mergi la vot, mergi în vacanţă”, organizată sub sigla Paralela 45.

„Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, în conformitate cu prevederile art. 44 alin. (4-5) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu Loteria Publicitară „Mergi la vot, mergi în vacanţă" organizată sub sigla PARALELA 45. Precizăm că demersul AEP vine ca urmare a unor sesizări scrise, inclusiv din partea presei, înaintate instituţiei noastre, precum şi în urma verificării materialelor publicitare apărute în mediul online.

AEP consideră că Loteria Publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanţă" are ca obiect determinarea şi condiţionarea alegătorilor să participe la votul din 26 mai 2019 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European (referendumul naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional desfăşurându-se la aceeaşi dată şi în aceleaşi secţii de votare), acordând foloase materiale constând în excursii în ţară şi în străinătate, în urma organizării unei tombole la care participanţii trebuie să facă dovada participării la vot prin "abţibildul de pe spatele cărţii de identitate cu care au votat.". Conform prevederilor art. 3 alin. (4) din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, "participarea cetăţenilor la alegeri se face pe baza liberului consimţământ al acestora”, anunţă instituţia într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel