Adrian Năstase, veste tristă: „Dumnezeu să-l odihnească!”

Adrian Năstase a anunțat, joi, pe blogul său, moartea diplomatului român Gheorghe Lupeș, „un promotor activ al unei diplomații profesioniste, implicate și competente”.

„A murit Gheorghe Lupes, un distins diplomat cu care am lucrat, ani la randul, in Ministerul de externe si, ulterior, in Casa Titulescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Adaug si comunicatul Fundatiei Europene Titulescu:

Fundația Europeană Titulescu anunță, cu profund regret, trecerea în neființă a domnului Gheorghe Lupeș, Secretar executiv al Asociației de drept internațional și relații internaționale (A.D.I.R.I.).

Diplomat de carieră, Gheorghe Lupeș s-a născut la 23 decembrie 1940, în localitatea Poduri, jud. Bacău. A fost absolvent al Institutului Politehnic din București și a urmat cursuri postuniversitare de relații internaționale și comerț exterior. În 1965, a intrat în Ministerul afacerilor externe și a activat în misiuni diplomatice la Belgrad, Washington, Lusaka, Harare și Bratislava. Între 1990 – 1992 a condus Direcția Africa din cadrul ministerului iar în 1994 a fost numit consul general al României la New York. În 2007 a fost ales Secretar executiv al A.D.I.R.I. A fost un bun cunoscător al limbilor engleză, franceză, sârbo-croată și rusă și a publicat numeroase articole pe teme de relații internaționale. În cadrul reuniunilor săptămânale ale Asociației pe care a coordonat-o in ultimii ani, a inițiat dezbateri privind subiectele de actualitate ale lumii contemporane, fiind un promotor activ al unei diplomații profesioniste, implicate și competente.

Fundația Europeană Titulescu transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”, a scris Năstase pe blog.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy