Adrian Năstase l-a dat în judecată pe Iohannis. Vrea decorația înapoi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban, după ce președintele a decis să-i retragă decorația Steaua României în grad de Mare Cruce. Dosarul se află pe rolul Curții de Apel București și a fost deschis pe 9 martie 2020.

Fostul premier Adrian Nastase a deschis un proces la Curtea de Apel București. El solicită judecătorilor anularea decretului nr. 1059 din 11 decembrie 2019, semnat de președintele Klaus Iohannis, prin care i-a fost retras Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, procesul a fost deschis în data de 09 martie, la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Curții de Apel București și încă nu a primit un termen de judecată.

FOTO

 (w670)

Adrian Năstase îi cheamă în judecată atât pe președintele României, dar și pe premier, cel care a contrasemnat decretul de retragere a decorației.

Amintim că pe 11 decembrie 2019, Klaus Iohannis a semnat decretul privind retragerea decorațiilor celor care au condamnări penale. Lista completă a celor care rămas fără decorații este: Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mitrea, Bucur Gheorghe, Mucea Dorinel Mihai, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin, Ionel Manțog, Muntean Mircia, Jianu Irina Paula, și Anghel Gh. Cristian.

Fostul premier a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Mare Cruce în 2002.

Adrian Năstase a fost condamnat în 2014 la 4 ani şi jumătate în dosarele Zambaccian şi Trofeul calităţii. El a executat şapte luni de pedeapsă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel