Adrian Năstase își cere pensia specială înapoi, în instanță. Peste 400 de foști demnitari îi urmează exemplul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adrian Năstase își cere pensia specială înapoi, în instanță. Fostul premier a dat statul român în judecată, alături de alți peste 400 de foști parlamentari, miniștri și alți oameni de stat. Ei vor să recupereze indemnizațiile care le-au fost eliminate în februarie, prin lege.

Procesul lui Adrian Năstase este printre primele în acest caz, relatează Realitatea PLUS. 

Reprezentanții Camerei Deputaților, partea pârâtă în acest caz, au cerut cerut ca procesul să fie mutat la Curtea de Apel București, pe motiv că Secția pentru litigii de muncă de la Tribunalul Capitalei nu ar fi competentă să soluționeze această cauză. În schimb, avocatul lui Adrian Năstase a invocat o practică a Înaltei Curți și a spus că fiind vorba de drepturi la pensie, atunci litigiul de muncă poate fi soluționat de magistrații de la Tribunalul București.

Rămâne de văzut ce va decide instanța mâine în acest acz, pentru că atunci av da o soluție cu privire la mutarea procesului lui Adrian Năastase. 

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse în 2015, la inițiativa PSD. În februarie anul acesta, înainte de a se vota anularea lor, un număr de 827 de foști deputați și senatori beneficiau de astfel de pensii speciale, pensii care costau statul român aproximativ 40.000 de milioane de lei anual.

Foștii parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera pensiile. Vorbim despre peste 400 de foști senatori și deputati, printre care s-ar afla nume grele, precum cel al lui Adrian Nastase. 

Săptămâna viitoare, tot la Tribunalul București, zeci de foști parlamentari români au termene în astfel de procese. Printre ei se numără Vasile Blaga, Victor Boștinaru, Adrian Severin sau Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel