Acest truc rapid cu gheață va face ca următorul tău bol de supă să fie mult mai sănătos

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 Acest truc rapid cu gheață va face ca următorul tău bol de supă să fie mult mai sănătos / Foto: Unsplash
Acest truc rapid cu gheață va face ca următorul tău bol de supă să fie mult mai sănătos / Foto: Unsplash

Este sezonul supelor calde, iar pentru cei care au grijă la dietă avem un truc excelent pentru a scăpa de grăsimile în plus. Atunci când faci o supă cu orice fel de carne în ea, conținutul de grăsimi crește. Iată o modalitate genială de a elimina grăsimea din supă: trucul cuburilor de gheață. 

Fie că vă place o ciorbă consistentă sau o supă clasică de pui cu tăiței, nimic nu este mai neplăcut decât grăsimea care se adună în exces în farfurie. În plus, supa ar trebui să fie o masă excelentă, cu puține calorii și fără grăsimi.

Dar atunci când faci o supă cu orice fel de carne în ea, cum poți minimiza conținutul de grăsimi? Scurgerea unei părți din partea de sus pe măsură ce se gătește este o metodă, dar nu vă va scăpa de atât de multă grăsime pe cât ați putea spera. Dacă aveți grijă la consumul de grăsimi, iată cum le poți minimiza doar cu un cub de gheață.

 

Cum să îndepărtezi grăsimea din supă 

 

Mai întâi, răcește un polonic sub apă rece și usucă-l. Apoi, ia mai multe cuburi de gheață și pune-le în el. Scurgeți partea de jos a cupei peste supă, iar grăsimea de la suprafață se va lipi imediat de ea. Ridicați polonicul, curățați grăsimea și repetați. Este la fel de simplu ca și până acum!

Acest truc pentru a îndepărta grăsimea din supă vine de la Ian Turner, un utilizator de pe Seasoned Advice. Potrivit lui Turner, puteți, de asemenea, să aruncați câteva cuburi de gheață în supă, să lăsați grăsimea să se închege în jurul cuburilor și apoi să scoateți cu lingura cuburile acoperite de grăsime înainte de a se topi. Totuși, dacă sunteți îngrijorat să nu vă diluați mâncarea, veți avea mai mult noroc cu lingura rece.

 

Trucul cuburilor de gheață

 

Unii bucătari experimentali, cum ar fi cei de la Sizzling Hot Pot, au folosit, de asemenea, un cub de gheață uriaș pentru a îndepărta grăsimea. Această metodă s-ar putea să fie mai mult de muncă decât merită, dar ar putea fi un experiment distractiv de încercat cu copiii!

Pentru a reproduce acest truc într-un mod ușor de gestionat, congelați apă în una sau două forme rotunde de gogoși din silicon. Acesta face ca gheața să iasă ușor din forme, iar gaura de gogoașă din centru vă va ajuta să prindeți gheața.

După ce scoateți gheața din matriță, protejați-vă mâna de temperatură cu o mănușă de cuptor sau cu un prosop de hârtie. Scufundați cu grijă "gogoașa de gheață" în supă pentru a colecta grăsimea. Curățați grăsimea de pe gheață după fiecare rundă de scufundare.  

 

De ce funcționează trucul cuburilor de gheață?  

 

Dacă puneți un recipient cu supă în frigider, toată grăsimea se solidifică în partea de sus într-un strat gros. Acest lucru se datorează faptului că grăsimile saturate (care pot crește nivelul colesterolului) devin solide la temperatura camerei - și nu este nevoie de mult timp pentru ca acestea să se întărească. Grăsimea nesaturată se solidifică la temperaturi mai scăzute și aproape întotdeauna va deveni solidă în frigider.  

Trucul cuburilor de gheață folosește același principiu. Atunci când așezați o lingură răcită pe suprafața supei, temperatura rece ca gheața va solidifica instantaneu grăsimea din jurul ei. Acest lucru este valabil mai ales pentru grăsimile saturate, care tind să plutească spre partea de sus a supei mai repede decât alte grăsimi din lichid.

Drept urmare, trucul cuburilor de gheață te scapă de cel mai nesănătos tip de grăsime. Indiferent de metoda pe care o alegi, este bine de știut că poți face supa mult mai sănătoasă cu puțin efort!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel