Acest aliment de lux nu va mai fi servit în reședințele regale britanice. Regele Charles l-a interzis

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cine ar putea fi următorul moștenitor al tronului Marii Britanii
Cine ar putea fi următorul moștenitor al tronului Marii Britanii

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale, relatează sâmbătă dpa.

Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale pe când era încă prinţ de Wales.

Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.

Ca un gest de recunoştinţă, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de "faux gras" vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

"În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras - un produs dezgustător pentru care sunt raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate", a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.

"Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice", a mai spus ea. Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.

 

Regele Charles conduce ceremonia „Duminica Comemorării” pentru prima dată în calitate de monarh. Omagiul adus înaintașilor săi

 

Regele Charles a depus o coroană de flori la Cenotaf în onoarea eroilor națiunii pentru prima dată în calitate de monarh britanic.

Regele și-a depus omagiul floral la baza memorialului de pe Whitehall în timpul ceremoniei anuale din Duminica Comemorării, privită de mii de veterani care își purtau medaliile, familii de militari și membri ai publicului.

În ultimii ani, monarhul a îndeplinit acest rol în numele reginei, în calitate de Prinț de Wales, dar, în timp ce primele clopote ale Big Ben au răsunat la ora 11.00 și a început un moment de reculegere timp de două minute, el s-a aflat pentru prima dată în fața Cenotafului în calitate de șef de stat.

O salvă de tun trasă de către King's Troop Royal Horse Artillery de la Horse Guards Parade, aflată în apropiere, a sunat pentru a semnala începutul momentului de reculegere și o altă explozie puternică a marcat sfârșitul acestuia.

Big Ben a sunat de 11 ori înainte de momentul de reculegere 

 

Începutul celor două minute de tăcere a fost marcat, de asemenea, de Big Ben, care a sunat de 11 ori, reprezentând o reluare a funcționării complete a marelui ceas recent restaurat din Casele Parlamentului din apropiere.

După ce goarnele de la Royal Marines au cântat ultima portavoce, regele a depus coroana de flori. Designul acesteia a fost un omagiu adus celor folosite de răposata sa mamă și de bunicul său George al VI-lea, având un inel de maci artificiali roșii montați pe frunze negre, cu o panglică în culorile regelui: stacojiu, purpuriu și auriu ale cursei de cai.

Sunak a participat la prima sa ceremonie din Duminica comemorării

 

Prim-ministrul Rishi Sunak, liderul laburist, Sir Keir Starmer, alți lideri de partid, membri de rang înalt ai cabinetului, șefi de stat major militar și înalți comisari au adus, de asemenea, un omagiu prin depunerea de coroane de flori.

Într-o declarație, Sunak, care a participat la prima sa ceremonie din Duminica comemorării în calitate de prim-ministru, a declarat că, în timp ce oamenii vor păstra tăcerea, vor "onora memoria bărbaților și femeilor pe care i-am pierdut și vor aduce un omagiu curajoșilor soldați din Ucraina, care continuă lupta pentru libertate". La ceremonie au participat șapte foști prim-miniștri, inclusiv Liz Truss.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel