Accident minier cu zeci de morţi. Magnat al cărbunelui, arestat

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Mihail Fediaev, magnatul rus al cărbunelui cu o avere estimată la sute de milioane de euro, a fost arestat după accidentul care a avut loc în noiembrie la una dintre minele sale şi care s-a soldat cu 51 de morţi.

Patronul grupului SDS-Ugol, precum şi directorul său general Ghennadi Alekseev, directorul său tehnic Anton Iakutov şi inginerul-şef al minei Anatoli Lobanov au fost arestaţi şi sunt suspectaţi de încălcări ale normelor de securitate industrială şi de abuz de putere, a anunţat Comitetul de Anchetă rus, informează AFP, preluată de Agerpres.

"Anchetatorii intenţionează să ceară plasarea în detenţie provizorie a tuturor persoanelor arestate" a precizat aceeaşi sursă.

Măsura instituită în cazul acestuia vine în condițiile în care accidentele industriale rămân curente în Rusia, însă este un lucru rar ca magnaţi bogaţi şi influenţi să fie urmăriţi penal sau arestaţi.

Fediaev, în vârstă de 59 de ani, este o personalitate de prim plan în regiunea Kemerovo din Siberia, zonă în care domeniul minier constituie un motor al economiei. În plus, omul de afaceri era clasat în 2019 pe locul 177 pe lista celor mai bogate personalităţi din țară, cu o avere estimată la 550 de milioane de dolari, potrivit magazinului specializat Forbes.

Fiul său, Pavel Fediaev, este un deputat al partidului pro-Kremlin, Rusia Unită, scrie Agerpres.



Incendiu într-o mină de cărbune

 

Amintim că pe 25 noiembrie, 51 de persoane, dintre care cinci membri ai echipajelor de salvare, au murit în mina de cărbune Listviajnaia ce aparţine SDS-Ugol. O explozie cauzată de un amestec între oxigen şi metan ar fi fost probabil la originea accidentului, care a avut loc într-un moment în care 285 de persoane se aflau în subteran.

La acel moment, autorităţile au anunţat că au primit o alertă cu privire la prezenţa de fum în această mină, în oraşul Gramoteino, în regiunea Kemerovo, unde se află numeroase mine de cărbune.

„Potrivit datelor preliminare, mai mulţi muncitori au fost intoxicaţi cu fum. Numărul de victime urmează să fie precizat”, a declarat secţia regională a Comitetului de Investigaţii din Rusia, într-un comunicat.

Iniţial s-a anunţat că 115 mineri lucrau în mină în momentul izbucnirii incendiului, însă ulterior numărul lor a crescut.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel