Accident de muncă în Italia: trei muncitori români grav răniți, după ce au căzut de la zece metri

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Accident de muncă în Italia: trei muncitori români grav răniți, după ce au căzut de la zece metri / Foto: Unsplash
Accident de muncă în Italia: trei muncitori români grav răniți, după ce au căzut de la zece metri / Foto: Unsplash

Accident de muncă în Italia: trei bărbați români au fost grav răniți, după ce au căzut de la zece metri. Poliția cercetează cazul, în timp ce răniții au fost transportați la spital pentru îngrijiri.

Trei muncitori de origine română, angajați ai firmei "Coper system srl", cu sediul în Mesola, au fost grav răniți luni, 15 mai, la ora 15.30. Cei trei indivizi au căzut dintr-o autospecială pentru lucrări la înălțime, de la o distanță de aproximativ 10 metri, în timp ce munceau.

Bărbații de naționalitate română efectuau lucrări la acoperișul unei magazii de la groapa de gunoi "Area impianti spa" din Jolanda di Savoia. 

 

Doi dintre români au fost transportați la spital de urgență după impactul cu solul



Mai grav este cazul unui bărbat de 50 de ani care a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Cesena, un oraș din provincia Forlì-Cesena, în regiunea Emilia-Romagna. Colegul mai tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost transferat la spitalul Maggiore din Bologna. Ambii sunt în prognostic rezervat.

Tatăl bărbatului de 20 de ani, în vârstă de 48 de ani, a suferit răni mai puțin grave și a fost internat la spitalul din Cona, transmite presa italiană.

Poliția urmează să cerceteze condițiile de muncă de la firma respectivă

 

La fața locului s-au deplasat carabinierii din Jolanda di Savoia și Ambrogio, pompierii, 118 și unitatea Spisal, de prevenire și siguranță la locul de muncă a Autorității sanitare locale din Ferrara.

Vezi și

 

Un muncitor a căzut de pe acoperișul grădiniței. Municipalitatea a fost obligată să plătească despăgubiri

 

Trei luni de închisoare, despăgubiri civile și plata cheltuielilor de judecată. Aceasta este sentința (cu suspendare) aplicată zilele trecute, de judecătoarea Tribunalului din Sulmona, Marta Sarnelli, unui bărbat de 45 de ani din Sulmona. Acesta a ajuns să fie judecat pentru accidentul de muncă de la grădinița Isola Felice, situată în Badia.

Faptele datează din 10 iulie 2018, când un muncitor, în timp ce demonta panourile de acoperiș, folosind o scară de aluminiu de patru metri, a căzut rușinat la pământ, suferind o fractură de humerus stâng, care a fost considerată vindecabilă cu un prognostic de patruzeci de zile.

În urma accidentului, trei persoane au ajuns să fie judecate: șeful societății, care a fost achitat prin procedură abreviată, responsabilul desemnat de societate, care a acceptat o înțelegere cu procurorul, și persoana de 45 de ani din Sulmona, coordonator al securității în timpul executării lucrărilor.

 

Municipalitatea din Sulmona, condamnată să despăgubească partea civilă

 

Potrivit acuzării, inculpatul nu a verificat, prin acțiuni de coordonare și control adecvate, aplicarea, de către antreprenor, a dispozițiilor privind instalarea de măsuri adecvate împotriva riscului de cădere de la înălțime. De aici și condamnarea la trei luni de închisoare. Sentința va rămâne cu suspendare.

Municipalitatea din Sulmona a fost, de asemenea, condamnată să despăgubească partea civilă. Este foarte probabil ca părțile să conteste sentința în apel, deoarece vigilența ridicată față de evenimentele contingente care apar în timpul lucrului este, potrivit apărării, responsabilitatea angajatorului, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel