Accident de autobuz la Mestre. Rezultatele noilor teste au fost făcute publice: Șoferul Alberto Rizzotto a avut probleme cu inima

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Accident de autobuz la Mestre. Rezultatele noilor teste au fost făcute publice - Șoferul Alberto Rizzotto a avut probleme cu inima
Accident de autobuz la Mestre. Rezultatele noilor teste au fost făcute publice - Șoferul Alberto Rizzotto a avut probleme cu inima

Alberto Rizzotto, șoferul autobuzului electric al companiei „La Linea”, care s-a prăbușit, pe 3 octombrie, de pe pasajul superior Marghera, provocând 21 de morți și 15 răniți, a avut probleme cardiace.

Cert este  urmează o adevărată bătălie juridică, mai ales între familie, pe de o parte, iar pe de altă parte, compania La Linea și CEO-ul ei Massimo Fiorese, cercetați, și asigurătorul Allianz.

Clarificarea cauzelor accidentului nu va servi doar la punerea în lumină a presupuselor responsabilități morale, ci, la un nivel mai pur pragmatic, poate dezvălui și responsabilitățile economice. De altfel, în cazul în care șoferul se îmbolnăvește, compania ar putea fi scutită de plata daunelor victimelor.

Cauza accidentului de la Mestre: Șoferul a ajuns la spital de mai multe ori în zilele de dinaintea dezastrului

Francesco Stilo, avocatul rudelor șoferului Rizzotto, a negat deja vizitele la camera de urgență din cauza unor probleme cardiace. Și tot marți, 28 noiembrie,medicul legist Roberto Rondolini și medicul Gaetano Thiene ar fi exclus episoadele acute capabile să provoace pierderea cunoștinței.

Totuși, noua sesiune va avea loc și este programată pentru 21 decembrie. De fapt, în timp ce prima autopsie excluse dovezi clare ale unei boli, a doua consultație medico-legală a evidențiat ceva în neregulă cu țesutul cardiac, scrie leggo.it.

Și dacă Cristina Basso, medic anatomopatolog la Universitatea din Padova, căreia procurorul Laura Cameli i-a încredințat sarcina, a decis să programeze o nouă ședință pentru 21 decembrie pentru examinări mai aprofundate, înseamnă că cu siguranță a ieșit ceva.

 

Patru români și-au pierdut viața în accidentul tragic din Italia: Aurora și Georgiana aveau 8 și 13 ani

 

Printre victimele accidentului de autocar, care s-a produs în Italia, în apropiere de Veneţia, se află și o familie de români, formată din patru persoane, transmite Ministerul de Externe. Este vorba de două fetițe și părinții lor.

Bunicul victimelor de la Mestre, Italia, strigăt de disperare: "Ce am greșit, Doamne?"

Aurora și Georgiana, două minore de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani, au murit pe loc în accident produs în Italia. Cei patru conaţionali locuiau în Germania.

Ceea ce rămâne de înțeles este dacă starea de sănătate a șoferului ar fi putut influența prăbușirea autobuzului care a provocat toate acele decese: vehiculul s-a târât de fapt cincizeci de metri pe balustradă, până când s-a oprit și, în acel moment, în ciuda faptului că acum era aproape staționar, a virat la dreapta, căzând în gol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel