A opta victimă a incendiului de la Ferma Dacilor, identificată oficial

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Incendiu la Ferma Dacilor
Incendiu la Ferma Dacilor

A fost confirmată identificarea celei de-a opta victime a incendiului de la Ferma Dacilor. Surse judiciare au confirmat că ultimele fragmente osoase aduse la București au fost cu certitudine identificate.

Printre persoanele decedate în tragedia de la Ferma Dacilor se numără și un băiat de 11 ani, numit Petre Ene, fiul lui Lucian Ene, care era finul patronului fermei. Lucian Ene și doi dintre fiii săi au fost printre victimele incendiului.

În urma evenimentului devastator din 26 decembrie, au fost descoperite șapte cadavre carbonizate, identificate anterior prin analize ADN. Identificarea celei de-a opta victime era în proces de confirmare genetică pentru a stabili apartenența fragmentelor osoase recuperate la ultima persoană dispărută.

Lista completă a victimelor este: Ene Petru, Ene Luca, Dinicu Victor (toți trei minori), Lucian Ene, Gavrilă Anca, Marinescu Adrian, Băiceanu Vlad, Andrei Nițescu.

Demersuri şi măsurile dispuse pentru 'intrarea în legalitate' a Fermei Dacilor au fost realizate cu încălcarea legii, precizează, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care anunţă şi sursa 'probabilă' a incendiului.

'Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016 - 26.12.2023, în realizarea obiectului de activitate şi în interesul societăţii comerciale, ca urmare a demersurilor factorilor decizionali din structura de conducere (respectiv a administratorului statutar şi a celor doi administratori în fapt), societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de 'cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată', desfăşurate la sediul social din comuna Gura Vadului, sat Tohani, nr. 76B, jud. Prahova. Astfel, construcţia corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire', arată sursa citată.

Anchetatorii au stabilit cauza incendiului de la Ferma Dacilor

 

Totodată, demersurile şi măsurile dispuse pentru ''intrarea în legalitate'' au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcţii, se arată în comunicatul Parchetului. Potrivit acestuia, unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare, şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel