A murit Tina Turner. "Regina Rock'n Roll" avea 83 de ani

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Tina Turner a murit. Artista avea 83 de ani
Tina Turner a murit. Artista avea 83 de ani

Tina Turner s-a stins din viață la 83 de ani. Starul american a fost una dintre cântăreţele de rock cele mai apreciate, cunoscută pentru carisma sa pe scenă şi pentru o serie de succese impresionante.

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani. Artista s-a stins în Elveția, după o lungă suferință.

"Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner. Cu muzica ei și pasiunea ei nemărginită pentru viață, a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele de mâine. Astăzi ne luăm rămas bun de la o prietenă dragă, care ne lasă cea mai mare operă a ei: muzica ei. Toată compasiunea noastră sufletească se îndreaptă către familia ei. Tina, ne vei lipsi mult (© Peter Lindbergh)", este mesajul postat în urmă cu doar câteva minute pe pagina oficială de Facebook.

 

Tina Turner, cariera muzicală impresionantă

 

Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, cu numele real Anna Mae Bullock, în Nutbush, Tennessee. Ea este una dintre cele mai apreciate și influente artiste din industria muzicală, cunoscută pentru vocea puternică, carisma scenică și prezența energică.

Tina Turner a început cariera sa muzicală în anii 1950 ca parte a duo-ului Ike & Tina Turner, alături de fostul său soț, Ike Turner. Duo-ul a obținut succes și popularitate cu hituri precum "Proud Mary", "River Deep - Mountain High" și "Nutbush City Limits". Însă, relația lor personală a fost marcată de violență și abuz, iar Tina a reușit să se elibereze din această relație toxică și să își construiască o carieră solo uluitoare.

 

Ca artist solo, Tina Turner a continuat să cucerească publicul cu hituri precum "What's Love Got to Do with It", "Private Dancer", "Simply the Best" și "We Don't Need Another Hero". Ea a câștigat numeroase premii muzicale și a vândut peste 200 de milioane de înregistrări în întreaga lume.

În afara muzicii, Tina Turner a avut și o carieră de succes în industria cinematografică, jucând în filme precum "Mad Max Beyond Thunderdome" (alături de Mel Gibson) și "What's Love Got to Do with It" (un film biografic bazat pe viața sa). De-a lungul carierei sale, ea a fost recunoscută pentru stilul său unic de interpretare, energia și pasiunea cu care își abordează spectacolele live.

Tina Turner a obținut numeroase premii și distincții pe parcursul carierei sale, inclusiv multiple premii Grammy, un premiu Golden Globe și un loc în Rock and Roll Hall of Fame. Ea este considerată o legendă a muzicii și o sursă de inspirație pentru mulți artiști și fani din întreaga lume.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel