A murit Gina Lollobrigida. Celebra actriță din Italia a fost o legendă a cinematografiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doliu în cinematografie. Actrița Gina Lollobrigida, cunoscută de toată lumea ca "Lollo", "Bersagliera" sau "Zâna albastră", a murit la 95 de ani. Regizată de cei mai mari regizori italieni, s-a născut la Subiaco (Roma) în 1927. A avut o carieră de neuitat ca actriță și fotograf.

Gina Lollobrigida a fost una dintre cele mai mari interprete ale cinematografiei italiene și o icoană pentru frumusețea și caracterul său puternic. S-a născut la Subiaco, în provincia Roma, în 1927. Regizată de cei mai mari regizori italieni, de la Blasetti la De Sica, de la Comencini la Bolognini, ea și-a dublat cariera de actriță cu cea de fotograf, a doua ei mare pasiune. 

Vezi și: Italia. Actrița Gina Lollobrigida jefuită de un român care lucrase pentru ea

În ultimii ani, ea a fost deseori în atenția presei pentru chestiuni private legate de sfera ei emoțională. 

A murit Gina Lollobrigida

 

Cu Gina Lollobrigida se duce o bucată de istorie cinematografică, nu doar italiană. Între anii '50, '60 și începutul anilor '70, a participat, adesea în rol principal, la zeci de filme între Italia și Hollywood, devenind "La Lollo" pentru toată lumea. Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care "Beat the Devil" (1952) şi "The Hunchback of Notre Dame" (1956).

Punctul de cotitură în viața și cariera Ginei Lollobrigida a venit încă din 1947: convinsă de o prietenă, s-a înscris la Miss Roma și a ieșit pe locul al doilea, dar a avut mult succes și a fost invitată la finala Miss Italia. Într-o ediție legendară, a ocupat locul al treilea, după Lucia Bosè și Gianna Maria Canale, care au devenit și ele actrițe mai târziu. 

Celebra actriță din Italia a fost o legendă a cinematografiei

 

Regretata actriţă italiană Gina Lollobrigida, a afirmat chiar, anul trecut, la 95 de ani, că intenţionează să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale care au avut loc pe 25 septembrie 2022.

Vezi mai multe: Celebra actriță Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, vrea să candideze pentru Senatul italian

"M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă", a declarat ea într-un interviu
publicat luni în ziarul Corriere della Sera.

"Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv", a spus actriţa. Lollobrigida voia să participe la alegeri pe o listă de candidaţi care include Partidul Comunist.

Ea a declarat că a vorbit cu avocatul ei înainte de a lua decizia. Lollobrigida are un tutore, care i-a fost atribuit de o instanţă după o dispută în familie de ani de zile şi, prin urmare, nu are voie să ia singură decizii cu privire la bunurile ei.

Lolobrigida a încercat să-şi lanseze o carieră în politică încă din 1999, când a candidat pentru Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare. "A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde şi poţi câştiga", a spus ea, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel