A murit actrița Angela Lansbury, populara Jessica Fletcher din "Doamna în galben"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adio starului de la Hollywood Angela Lansbury, populara Jessica Fletcher din "Doamna în galben".

Actriţa a murit la 96 de ani, cu numai cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, în casa sa din Los Angeles. Vestea a fost dată de familie: "Copiii doamnei Angela Lansbury sunt trişti să anunţe că mama lor a murit în somn în locuinţa sa".

În lunga sa carieră, în care a fost regină de cinema şi teatru, a câştigat cinci premii Tony, inclusiv unul în 1966 pentru "Mame" şi, apoi, din nou în 2009, la 83 de ani, pentru "Blithe Spirit". Debutul său pe Broadway datează din 1957 în "Hotel Paradiso".

Născută în Marea Britanie dintr-o mamă irlandeză, pe 16 octombrie 1925, Lansbury a fugit din Anglia în timpul războiului şi la 17 ani se dedica deja muzicalurilor, în timp ce la 19 ani avea deja contract cu MGM la Hollywood, după ce şi-a făcut debutul cu un an mai devreme în thrillerul "Gaslight".

A murit actrița Angela Lansbury, populara Jessica Fletcher din "Doamna în galben"

 

Cunoscută în întreaga lume pentru interpretarea sa magistrală a personajului Doamna Fletcher, o scriitoare poliţistă infailibilă înarmată cu costumele şi genţile ei de neuitat, Lansbury a fost protagonista altor producţii foarte importante. A fost sora mai mare a foarte tinerei Liz Taylor în "Grand Prix", protagonista nemiloasă a thriller-ului "Go and Kill", o seducătoare în "Samson şi Dalila", şi alături de Peter Ustinov în "Murder on the Nile" şi Miss Marple în "Murder in the Mirror". Dar a jucat pe platourile de filmare şi alături de Spencer Tracy, Katherine Hepburn, Vincente Minnelli şi Frank Sinatra.

Deşi a devenit o icoană a cinematografiei americane, Marea Britanie nu a uitat-o niciodată. Elisabeta a II-a a fost cea care a onorat-o cu titlul de Doamnă a Reginei. Nu era o faţă de copertă - i s-au încredinţat adesea roluri de femeie matură -, dar cu talent, curaj şi tenacitate şi-a construit o carieră de invidiat alături de cei mai buni regizori şi actori ai momentului şi cu inteligenţa ei, atunci când cinematograful considera că nu mai este simpatică, ea a găsit trendul potrivit în TV, consacrându-se în întreaga lume, potrivit ANSA, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel