A început procesul actorului Kevin Spacey, acuzat de abuz sexual

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La cinci ani de la acuzaţiile de abuz sexual din partea actorului Anthony Rapp, Kevin Spacey ajunge la un tribunal federal din New York, a relatat presa americană.

Procesul este programat să înceapă joi, după ce Rapp l-a dat în judecată pe Kevin Spacey, în septembrie 2020. Potrivit actorului, vedeta din "American Beauty" şi "House of Cards" a încercat "să îşi satisfacă dorinţa sexuală" în timpul unei întâlniri la o petrecere în Manhattan, în 1986.

La acea vreme, Rapp avea doar 14 ani, iar Spacey, 26 sau 27. Procesul, însă, nu se va concentra pe acuzaţiile de agresiune sexuală, deoarece au trecut prea mulţi ani de când s-ar fi întâmplat fapta, ci pe intenţiile lui Spacey, care i-ar fi provocat traume emoţionale lui Rapp, care cere despăgubiri de 40 de milioane de dolari.

A început procesul actorului Kevin Spacey, acuzat de abuz sexual

 

Spacey, acum în vârstă de 63 de ani, neagă orice acuzaţie. Actorul din "Rent", acum în vârstă de 50 de ani, a fost primul bărbat care l-a acuzat pe câştigătorul Premiului Oscar, Kevin Spacey, de hărţuire sexuală, în octombrie 2017. Potrivit declaraţiilor sale, Spacey l-a ridicat pe un pat şi s-a întins deasupra lui, înainte ca băiatul să reuşească "să se eschiveze" şi să scape. Întregul episod nu ar fi durat mai mult de două minute, potrivit Rai News, titrează Rador.

Kevin Spacey, a cărui faimă mondială a fost construită începând cu anii 1980 datorită personajelor sale din filmele „American Beauty” şi „Usual Suspects” dar şi din serialul „House of Cards”, a negat întotdeauna acuzaţiile de agresiune sexuală.

La sfârşitul lunii octombrie 2017, când mişcarea MeToo lansată de femeile din lumea cinematografiei l-a afectat pentru prima dată pe producătorul Harvey Weinstein, Anthony Rapp l-a acuzat pe Spacey pentru prima dată.

A doua zi, pe Twitter, Kevin Spacey şi-a prezentat „scuzele sincere” pentru „comportamentul său profund inadecvat”.

„Domnul Spacey va apărea joi şi pe tot parcursul procesului. Aşteptăm cu nerăbdare să se poată apăra în faţa unui juriu imparţial”, a declarat avocatul său Jennifer Keller pentru AFP într-un e-mail.

În faţa acestei jurisdicţii civile, Kevin Spacey poate fi condamnat la daune importante.

Însă acuzaţia iniţială de „agresiune sexuală” adusă de Anthony Rapp nu a fost în cele din urmă reţinută de judecătorul Kaplan, magistratul federal considerând că această calificare nu putea acoperi fapte deja prescrise şi nici nu intra în domeniul de aplicare al legii protecţiei unui copil din statul New York în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel