A început a doua rundă de negocieri între ruși și ucraineni

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Discuția dintre delegația din Rusia și cea din Ucraina a început joi după amiază, într-un loc neprecizat de lângă frontiera ucraineană, anunță CNN.

Câteva imagini arată delegația ucraineană intrând într-o sală de conferințe în care se află mai mulți ruși.

Cele două echipe își strâng mâinile înainte de a se așeza și de a începe discuțiile.

Este cea de a doua rundă a discuțiilor.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a anunțat pe Twitter că „au început dicuțiile cu reprezentanții Rusiei. Punctele cheie de pe agendă sunt: încetarea imediată a focului, armistițiu și coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din satele și orașele distruse și atacate cu rachete”.

Vladimir Putin continuă ofensiva în Ucraina

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis joi omologului său din Franţa, Emmanuel Macron, că intenţionează să continue "fără compromis" ofensiva contra "naţionaliştilor" din Ucraina, anunţă Kremlinul, conform cotidianului Le Monde. 

"Preşedintele Putin a exprimat intenţia de a continua fără compromis ofensiva contra naţionaliştilor din Ucraina", a comunicat Preşedinţia Rusiei. "Vladimir Putin şi-a exprimat dezacordul faţă de discursul de miercuri seară al preşedintelui Emmanuel Macron şi a avertizat că ar putea introduce solicitări suplimentare în privinţa Ucrainei", a precizat Kremlinul.

Palatul Elysée a anunţat că Emmanuel Macron a vorbit joi dimineaţă cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Potrivit Preşedinţiei Franţei, Vladimir Putin l-a sunat pe Emmanuel Macron.

Administraţia Vladimir Putin cere statut de neutralitate militară pentru Ucraina, demilitarizarea şi "denazificarea" ţării. Alianţa Nord-Atlantică a refuzat cererea Rusiei de a garanta că nu va va fi admisă Ucraina, subliniind că fiecare naţiune trebuie să aibă dreptul la propriile politici strategice. Totuşi, NATO a comunicat că nu există în momentul de faţă un plan de admitere a Ucrainei pe termen scurt.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat solidaritate, miercuri seară, cu poporul ucrainean şi cu aliaţii din cadrul NATO, dar a subliniat că Occidentul nu este în război cu Rusia. "Îi adresez preşedintelui Volodimir Zelenski susţinerea fraternă a Franţei, în contextul în care trupele ruse asediază cele mai importante oraşe ucrainene şi sunt sute de mii de refugiaţi fugiţi în ţările vecine. Comunitatea internaţională şi-a demonstrat unitatea. În această după-amiază, Adunarea Generală ONU a condamnat această agresiune", a declarat miercuri seară Emmanuel Macron, într-un discurs televizat. Preşedintele Vladimir Putin "a ales singur şi în mod deliberat războiul. Nu există trupe sau baze militare NATO în Ucraina. Rusia nu este agresată, ea este agresorul. Acest război este rezultatul unui spirit revanşard, născut din interpretarea revizionistă a istoriei Europei", a adăugat Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel