900 de zboruri anulate din şi spre Germania

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Compania germană Lufthansa a intrat în cea mai mare grevă de până acum, care va dura întreaga săptămână. Vezi ce curse sunt afectate!

 

Peste 900 de zboruri Lufthansa au fost anulate. 19 mii de însoţitori de bord ai companiei germane au intrat în cea mai mare grevă de până acum, care va dura întreaga săptămână! Protestul a început la 5.30, ora României. Sunt afectate cursele din şi spre Frankfurt, Munchen si Duesseldorf.


Negocierile între însoţitorii de zbor şi patronat durează de doi ani, fără rezultat însă. Angajaţii Lufthansa cer mărirea salariilor, schimbarea condiţiilor de pensionare şi pensionare anticipată.


Liderul sindicatului insoţitorilor de zbor a spus că nu vede nicio soluţie până la sfarşitul săptămânii, aşa că greva va continua până vineri, inclusiv, şi va cuprinde toate aeroporturile din Germania. Este vorba despre cea mai lungă încetare a lucrului din istoria companiei.

 

Pasagerii nu mai sunt însă dispuşi să suporte anulările şi amânările zborurilor pe care le-au achitat cu săptămâni sau luni înainte. Nici cozile pentru reprogramări sau nopţile petrecute în aeroporturi din oraşe necunoscute. Dupa 13 greve ale piloţilor în ultimul an şi jumătate, acum însoţitorii de zbor au încetat lucrul.


Liniile aeriene care aparţin grupului Lufthansa, printre care, Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Brussels Airlines, nu participă la grevă şi vor prelua o parte din pasageri.


Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel