5 dintre victimele incendiului de la Piatra Neamț NU pot fi IDENTIFICATE. Familiile, chemate să dea probe ADN

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ies la iveală noi detalii din ancheta demarată de autorități în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamț. 5 dintre persoanele care și-au pierdut viața în incendiul de sâmbătă seară nu pot fi identificate, trupurile fiind carbonizate. 

Procurorii au dispus efectuarea unor expertize ADN pentru identificarea a cinci victime ale incendiului produs sâmbătă în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, a anunțat luni Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cauza privind incendiul declanșat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Conform procurorilor, duminică seara au fost făcute percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în urma cărora au fost ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.

Anchetatorii susțin că a fost finalizată cercetarea la fața locului și că s-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate. De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor și au fost audiați mai mulți martori.

În timpul incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel