5 ani de închisoare pentru pompierul care a cerut mită

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Subofiţerul ISU Dâmboviţa prins când cerea mită 5.000 de lei ca să nu amendeze o firmă a primit 5 ani de închisoare cu executare. Condamnarea este definitivă.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală Anticorupție, magistrații Curții Militare de Apel București l-au condamnat definitiv pe Tița Dan, plt. adj. șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, la 5 ani închisoare cu executare pentru luare de mită.

Pe lângă pedeapsa principală, fostului subofițer i s-a interzis exercitarea dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita orice activități care presupun controale, eliberarea de autorizații, etc.

De asemenea, lui Tița Dan i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.

De asemenea, s-a dispus confiscarea de la acesta a sumei de 9.000 lei și s-a instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor până la suma de 17.532,05 lei.

Subofițerul a fost trimis în judecată în toamna anului 2019, după ce în septembrie ofițerii Direcției Generale Anticorupție Dâmbovița l-au prins în flagrant, în timp ce cerea de la un denunțător 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

Asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită. Ulterior, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a cerut și a primit 5.000, respectiv 1.000 de lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține.

Condamnarea este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel