2,3 milioane de candidați pentru un loc de muncă

Echipa Stiri Diaspora / 28 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
Surpriză de proporții la un concurs de angajare. Vezi care este cel mai căutat job din lume, plătit cu doar 240 de dolari.

 

Guvernul statului indian Uttar (nordul Indiei) a dat un anunţ de angajare şi a primit atât de multe candidaturi, încât ziarele s-au înghesuit să scrie despre asta. S-a întâmplat în luna septembrie, scrie Financial Times, citat de BBC.Anunţul a fost făcut online şi se referea la 368 de posturi (pentru începători, care să facă curat, să aducă cafea şi să facă de pază noaptea). Salariul lunar oferit era de 240 de dolari, adică mai mult decât venitul mediu pe cap de locuitor din India, calculat de Banca Mondială la 135 de dolari pe lună. Anunţul spunea că se acceptă candidaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, cu minim cinci ani de şcoală şi care să fie în stare să meargă cu bicicleta. Printre cei 2,3 milioane de candidaţi s-au numărat şi 250 de persoane cu doctorate şi 25.000 cu studii de masterat.


Deşi rata şomajului din India este sub 5%, anunţurile privind noi locuri de muncă sunt puţine şi rare. Iar o slujbă guvernamentală (fie ea şi de paznic sau om de serviciu) conferă un statut mai ridicat în societatea indiană, comparativ cu o slujbă în domeniul privat. În plus, este bine plătită şi stabilă pe termen lung. „Nu am anticipat această situaţie. În anul 2006, am anunţat 260 de posturi şi am primit 100.000 de candidaturi. Se pare că, după nouă ani, ne confruntăm cu o cifră mult, mult mai mare”, a spus Prabhat Mittal, secretar cu probleme administrative în cadrul guvernului.

 

SURSA: THINK OUTSIDE THE BOX

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26