18 migranți găsiți morți într-un camion, în Bulgaria. Șoferul i-a abandonat și a fugit 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
camion_frigorific_austria
camion_frigorific_austria

Aproape 20 de migranți au fost găsiți morți într-un camion bulgăresc, în apropiere de Sofia.

 Un număr de 18 migranţi au fost găsiţi morţi vineri într-un camion abandonat la circa 20 de kilometri de capitala bulgară Sofia, a anunţat Ministerul de Interne bulgar, transmit agenţiile AFP şi EFE.

"Conform primelor elemente (ale anchetei), vehiculul transporta ilegal circa 40 de migranţi ascunşi sub vreascuri de lemn", a precizat sursa citată. Dintre aceştia, 18 au murit aparent asfixiaţi, cauza unui accident rutier fiind exclusă de autorităţi.

Unii dintre migranţii care au supravieţuit afirmă că traficanţii au abandonat pur şi simplu camionul şi au fugit.

Bulgaria se confruntă de anul trecut cu cel mai mare aflux de migranţi ilegali - care încearcă să ajungă în vestul Europei - după valul migrator din anul 2015.

39 de migranți morți în 2019, cel mai grav de acest fel

Acum patru ani, cel mai cunoscut și grav eveniment nefericit de acest fel se întâmpla în Marea Britanie. Atunci a fost implicat inclusiv un român. 

La 23 octombrie 2019, cadavrele a 31 de bărbaţi şi opt femei, printre care şi doi adolescenţi de 15 ani, au fost descoperite înghesuite într-un container frigorific în zona industrială a oraşului Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul belgian Zeebrugge.

Multe dintre victime erau originare din regiunile sărace din centrul Vietnamului, unde oamenii trăiesc din pescuit, agricultură sau industrie, iar familiile fac datorii de mii de dolari pentru a reuşi să trimită un membru al familiei lor în Regatul Unit.

Unii dintre cei 39 de vietnamezi găsiţi morţi în camionul frigorific sosiseră cu câteva luni bune înainte în Europa şi găsiseră mici job-uri în Franţa, Germania sau România, înainte de a încerca să călătorească spre Marea Britanie.

Această dramă, care a stârnit un val de reacţii la nivel internaţional, a scos la iveală pericolele care îi pândesc pe imigranţii ilegali, în special traficanţii fără scrupule ce profită de vulnerabilitatea lor. Vietnamezii doritori să emigreze ilegal ajung adesea să lucreze la ferme de canabis ilegale în Regatul Unit, reduşi la o stare de semisclavie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel