16 statui sacre au fost furate dintr-un vechi templu din India. Hoții le-au returnat la scurt timp, deoarece au fost „bântuiți de coșmaruri”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
16 statui sacre au fost furate dintr-un vechi templu din India. Hoții le-au returnat la scurt timp, deoarece au fost „bântuiți de coșmaruri” / Foto: Unsplash
16 statui sacre au fost furate dintr-un vechi templu din India. Hoții le-au returnat la scurt timp, deoarece au fost „bântuiți de coșmaruri” / Foto: Unsplash

O bandă de hoți a returnat mai mult de o duzină de statui sacre pe care le-a furat dintr-un vechi templu hindus din India, spunând că au fost bântuiți de coșmaruri de când au comis această infracțiune, potrivit poliției.

Grupul a furat săptămâna trecută 16 statui dintr-un templu vechi de 300 de ani al Lordului Balaji - o întruchipare a zeului hindus Vishnu - a declarat pentru AFP inspectorul de poliție Rajiv Singh, conform Daily Mail.

Luni seară, ei au lăsat 14 dintre ele lângă casa preotului șef al templului din districtul Chitrakoot din Uttar Pradesh, a precizat acesta.

 

În bilet se cerea iertare

 

„Au lăsat în urmă și o scrisoare de confesiune în care spuneau că înapoiază idolii pentru că au avut vise înfricoșătoare”, a spus Singh.

În scrisoarea de mărturisire în limba hindi, ei au declarat: "Nu am putut să dormim, să mâncăm și să trăim liniștiți. Ne-am săturat de visele înfricoșătoare și vă returnăm obiectele de valoare.”

Unul dintre idoli era făcut din Asthadhatu, un aliaj de opt metale, și cântărea în jur de cinci kilograme, iar prada a inclus și ornamente de argint folosite pentru a decora zeitățile.

Hoții nu au fost încă identificați, dar poliția a pornit o anchetă și are deja câțiva posibili suspecți pe listă.

 

Statuile sacre au dispărut în noaptea de 9 mai

 

În noaptea de 9 mai, hoții au furat din templu idoli în valoare de mai multe crore, după care preotul lăcașului de cult, Mahant Rambalak Das, a depus o plângere în care a declarat că 16 idoli prețioși au fost furați din templu.

Un raport ToI citat de inspectorul Karvi Kotwali, Rajiv Singh, a declarat că preotul a depus o plângere în care a declarat că 16 idoli, "inclusiv unul făcut din "ashtadhatu" și cântărind în jur de cinci kg, trei idoli ai Domnului Balaji din cupru și cântărind în jur de 10 kg, patru idoli din alamă cântărind în jur de 15 kg, alți opt idoli și ornamente de argint au fost furați din templu în noaptea de 9 mai".

 

Poliția a înregistrat un FIR împotriva hoților neidentificați

 

"16 idoli ashtadhatu în valoare de câteva crore au fost furați din vechiul templu Balaji din Taraunha în noaptea de 9 mai. În acest sens, Mahant Rambalak a depus un FIR împotriva hoților necunoscuți", a declarat agenția de știri PTI, citându-l pe ofițerul de stație din Sadar Kotwali Karvi, Rajiv Kumar Singh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel