15 ani de la semnarea aderării României la UE. Orban: „Un moment de mare emoţie pentru toţi românii”

gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 15 ani de la semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană, că aniversăm acest moment „cu aceeaşi încredere în alegerea pe care românii au făcut-o şi cu aceeaşi determinare de a ne menţine busola”.

„România împlineşte astăzi 15 ani de când revenirea sa în marea familie a democraţiilor europene a fost consfinţită, la 25 aprilie 2005, prin semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană, iar aderarea efectivă a urmat la 1 ianuarie 2007. A fost un moment de mare emoţie pentru toţi românii şi de speranţă într-un viitor al prosperităţii şi securităţii într-o societate democratică. Aniversăm semnarea Tratatului de Aderare la UE cu aceeaşi încredere în alegerea pe care românii au făcut-o şi cu aceeaşi determinare de a ne menţine busola.

După experienţa nedorită a totalitarismului, apartenenţa la Uniunea Europeană a antrenat transformări ireversibile în România, societatea românească fiind repusă pe principiile libertăţii, democraţiei şi statului de drept”, spune premierul Orban, în mesaj.

 

Ludovic Orban: „Împreună suntem România europeană”

 

El adaugă că România a dovedit în aceşti 15 ani că este ferm ataşată valorilor europene şi are încredere în viitorul proiectului european.

„Este şi viitorul tuturor cetăţenilor europeni, de aceea susţinem consolidarea Uniunii Europene, iar criza sanitară actuală provocată de pandemie ne-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, necesitatea coeziunii, coordonării iniţiativelor şi solidarităţii. Unitatea şi sprijinul reciproc, atât în plan sanitar, cât şi în plan economic şi social reprezintă pentru toate statele membre şi pentru întreaga Uniune o şansă dată vieţii şi viitorului tuturor cetăţenilor europeni. Împreună suntem România europeană”, mai spune şeful Guvernului în mesajul său.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy