15.000 de lei de la Guvern pentru românii care își doresc un copil, în scopul creşterii natalităţii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Programul naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure pentru creşterea natalităţii în România va discutat în şedinţa de guvern din această dimineaţă.

Documentul iniţiat de Ministerul Familiei şi Tineretului prevede acordarea de sprijin financiar pentru 2.500 de cupluri sau persoane singure.

23 de ţări din Europa Centrală şi de Est vor pierde, potrivit unor studii recente ale Uniunii Europene, până în 2100 între 50% şi 70% dintre locuitori.

Alături de Bulgaria şi Ucraina, România se află în topul acestui clasament al dezastrului demografic. Se ştie că în perioada 1990-2020 populaţia României a scăzut cu peste patru milioane de locuitori, iar în anul 2020 s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 30 de ani. Mai mult, se estimează că în 2050 România va avea o populaţie de doar 15 milioane de locuitori, din care o treime vor fi pensionari.

15.000 de lei de la Guvern pentru românii care își doresc un copil, în scopul creşterii natalităţii

 

Autorităţile spun că este nevoie de intervenţii de urgenţă pentru susţinerea creşterii natalităţii în România şi sprijinirea familiilor care îşi doresc copii, inclusiv a celor care se confruntă cu probleme de infertilitate. Astfel, proiectul aflat astăzi pe masa executivului îşi propune să acorde de la 1 octombrie, anul acesta, sprijin financiar pentru 2.500 de cupluri sau persoane singure, iar de anul viitor unui număr de maximum 10.000 de cupluri sau persoane singure.

Aceştia vor avea nevoie de recomandare din partea unui specialist pentru a urma procedurile necesare. De asemenea, trebuie să fie cetăţeni români, iar intervenţiile vor avea loc pe teritoriul naţional.

Sprijinul financiar va fi de 15.000 de lei pentru decontarea cheltuielilor necesare creşterii natalităţii, beneficiarii având dreptul la maximum trei proceduri în fiecare an de derulare a programului.

Tot în şedinţa de astăzi membrii cabinetului condus de Nicolae Ciucă vor discuta despre programele de sprijin pentru zona montană şi stabilirea unor măsuri în domeniul produselor fertilizante şi îngrăşămintelor, relatează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel