Meteorologii au emis joi noi avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină.
Prima avertizare a meteorologilor vizează un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până vineri, ora 21.00.
În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.
Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în majoritatea regiunilor în zilele următoare
Joi la ora 12.00 va intra în vigoare un Cod portocaliu care va fi în vigoare până vineri la ora 21.00.
În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.
Județele vizate sunt Mureș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara și Olt.
În București se anunță vreme frumoasă
Vremea va fi normală din punct de vedere termic în Capitală pe parcursul zilelor de joi și vineri, cu posibile averse vineri seara, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Bucureşti.
Vremea va fi normală din punct de vedere termic.
Cerul va fi temporar noros, iar spre seara zilei de vineri (2 septembrie) probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.
Astăzi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar mâine va fi de 25...27 de grade. Temperatura minimă va fi de 16...17 grade. Prognoza specială a fost emisă pentru zilele de joi și vineri.
Vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în prima lună de toamnă (meteo)
Vremea va fi călduroasă în prima lună de toamnă, cel puţin în primele două decade, iar precipitaţiile vor fi mai reduse cantitativ faţă de cele înregistrate în lunile de vară, conform caracterizării climatice a lunii septembrie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
"Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european", susţin meteorologii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News