12 sfaturi pentru a curăța chiar și ceea ce credeai că este imposibil!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
12 sfaturi pentru a curăța chiar și ceea ce am credeai că este imposibil / Foto: Unsplash
12 sfaturi pentru a curăța chiar și ceea ce am credeai că este imposibil / Foto: Unsplash

În timp ce curățenia este nenegociabilă, eficientizarea procesului poate fi. În loc să petreceți ore întregi încercând să faceți totul să fie strălucitor de curat cu aceleași produse și tehnici vechi, este timpul să încercați ceva nou.

Pregătiți-vă să vă simțiți ca The Flash și să scăpați de murdărie și mirosuri în timp record. Bright Side are unele dintre cele mai eficiente trucuri care ar putea schimba modul în care curățați fiecare colțișor al casei dvs.

 

1. Curățați suprafețele albe

 

Boraxul și bicarbonatul de sodiu pot fi amestecate cu săpun neutru pentru a fi folosite ca detergent. Pe lângă faptul că îl poți folosi pe haine, acesta poate fi folosit pentru a curăța podeaua și pentru a neutraliza mirosurile rele. Pentru a pregăti acest detergent, începeți prin a rade un săpun. Fierbeți-o cu puțină apă și adăugați 2 căni de bicarbonat de sodiu cu 2 căni de borax până când obțineți un amestec omogen.

După ce detergentul este rece, adăugați apă până când ajunge la consistența dorită și păstrați-l în sticle curate. Înainte de a-l folosi, nu uitați să îl agitați bine.

 

2. Scapă de tartrul acumulat

 

Fierbătoarele ne permit să avem apă caldă în orice moment al zilei, dar, odată cu utilizarea, acestea acumulează tartrul, indiferent de cât de des le speli. Pentru a-l îndepărta eficient, poți amesteca o ceașcă de oțet și o ceașcă de apă, fierbe amestecul câteva minute și asta e tot. Nu uitați să clătiți sau să ștergeți bine aparatul cu o cârpă umedă înainte de a-l folosi din nou.

 

3. Curățați ventilatorul fără a fi nevoie să îl dezasamblați

 

Menținerea unui ventilator curat este o adevărată provocare. Dacă ai un model precum cel din imaginea de mai sus, de fapt nu trebuie să îl dezasamblezi pentru a-l curăța. Turnați 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de săpun lichid și o cană de oțet într-o sticlă cu pulverizator. Amestecați bine și aplicați-l pe ventilator. Apoi, puneți o pungă care să-l acopere complet și lăsați-l să acționeze timp de 5 minute.

Toată murdăria va rămâne în pungă și te vei putea bucura de un ventilator care nu împrăștie praf prin casă. Este recomandat să îl curățați o dată pe săptămână pentru a nu acumula praf.

 

4. Îndepărtează calcarul de pe capetele de duș

 

Un loc pe care uneori uităm să îl curățăm în profunzime este capul de duș. Pentru a-l curăța și a-l lăsa ca nou, trebuie doar să amesteci o ceașcă de oțet cu o jumătate de ceașcă de apă, să scufunzi capul de duș în ea și să îl lași în soluție câteva ore. Apoi, clătiți-l bine.

 

5. Îndepărtează mirosurile neplăcute din mașina de spălat

 

După o utilizare constantă, mașinile de spălat pot avea un miros neplăcut care poate pătrunde chiar și în hainele tale. Pentru a evita acest lucru, turnați bicarbonat de sodiu cu apă în dozatorul de balsam de rufe și umpleți mașina de spălat cu o încărcătură mare.

O altă opțiune este să folosiți oțet. Turnați 2 căni de acesta în mașina de spălat și rulați un ciclu complet cu apă caldă. Când este gata, ștergeți interiorul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduu și ați terminat.

 

6. Scapă de mirosurile neplăcute din tomberoane

 

Balsamul de rufe poate fi folosit pentru mai mult decât pentru a-ți spăla hainele. Unii oameni îl folosesc ca odorizant de aer pentru a preveni ca mirosurile neplăcute provenite de la gunoi să contamineze restul locuinței tale. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un tampon de vată în balsam de rufe și, odată ce acesta absoarbe lichidul, să îl puneți pe fundul coșului de gunoi. Puteți pune apoi o pungă înăuntru și puteți folosi pubela în mod normal.

 

7. Curățați-vă în profunzime prosoapele și cârpele de bucătărie

 

Într-un recipient, turnați 3 linguri de săpun lichid, 3 linguri de bicarbonat de sodiu și un strop de oțet, apoi adăugați apă caldă și amestecați bine. Adaugă prosoapele de bucătărie și cârpele, înmuindu-le foarte bine și lăsându-le să se odihnească timp de 30 de minute. Clătiți cu apă rece și săpun. Acest lucru vă va ajuta să eliminați mai repede mirosul și grăsimea.

Puteți, de asemenea, să adăugați o cană de bicarbonat de sodiu sau oțet în mașina de spălat și să o lăsați să stea înainte de a termina ciclul de spălare, dar nu uitați să o curățați bine înainte de a o folosi cu hainele dumneavoastră.

 

8. Curăță-ți covoarele rapid și eficient

 

Dacă ziua este prea scurtă și nu ai timp decât să faci o curățenie rapidă, iată cum să-ți reîmprospătezi covorul acasă fără prea mult efort. Presară un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe suprafața pe care vrei să o cureți și lasă-l să stea timp de 10 minute, apoi aspiră ca de obicei pentru a îndepărta mirosurile și praful.

 

9. Îndepărtează petele de pe saltele

 

Dacă patul tău începe să aibă o pată sau 2, nu-ți face griji, acestea sunt de obicei cauzate de transpirație, dar cel mai bun lucru de făcut este să le îndepărtezi pentru ca acestea să nu se agraveze în timp. Dacă săpunul nu-și face magia și pata nu dispare, toarnă peroxid de hidrogen într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează pata cu el. Folosiți o periuță de dinți pentru a o freca.

Ștergeți excesul cu o cârpă umedă și puneți un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe zonă. Lasă să se usuce timp de 3 până la 5 ore, aspiră bicarbonatul de sodiu și ai terminat.

 

10. Păstrează pernele albe

 

Este normal ca pernele să își schimbe culoarea în timp. Pentru a recăpăta tonul alb care le face să arate atât de curate, adaugă suc de lămâie cu peroxid de hidrogen atunci când le speli. Dacă ai nevoie de ceva mai puternic, poți folosi o cană de bicarbonat de sodiu și o cană de oțet împreună cu săpunul tău preferat.

 

11. Combateți mirosurile neplăcute din chiuvetă

 

Acesta este un truc simplu, dar eficient. Turnați 2 linguri mari de bicarbonat de sodiu în chiuvetă, apoi turnați treptat apă caldă până când toată pulberea dispare. Nu uitați să faceți acest lucru când nu sunt vase acolo și repetați-l de fiecare dată când mirosul încearcă să revină.

 

12. Curăță aparatele din oțel pentru a arăta ca noi

 

Frigiderele, cuptoarele cu microunde, aragazurile și toate suprafețele din oțel inoxidabil pot avea pete din cauza utilizării zilnice. Pentru a le îndepărta complet și fără a vă deteriora aparatul, aplicați bicarbonat de sodiu pe pată și frecați-o cu grijă cu o cârpă sau un burete umed. După ce ați terminat, îndepărtați excesul cu o cârpă umedă și veți vedea cum strălucirea revine.

Ce truc de curățare ai descoperit în articolul nostru? Care este preferatul tău? Povestește-ne despre el în comentarii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel