10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!

Loredana Iriciuc / 31 mai, 18:26
10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!
10 minute și untul e gata! De astăzi îl vei face doar așa. Se vor linge toți pe degete!

În restaurante este obișnuit să ți se servească unt preparat cu ierburi sau chiar cu vin alb. Dacă iubești gustul acestui preparat și vrei să îl ai pe al tău acasă pentru a-ți surprinde oaspeții, aici îți spunem cum să faci unt cu ierburi fine. Este rapid, ușor și ieftin.

De asemenea, ca sfat suplimentar, puteți folosi acest unt pentru a găti orice pește prăjit, niște cartofi copți delicioși sau chiar pentru a frige pui. Va da o notă rafinată preparatelor tale.

Apa de horchata. O băutură ideală pentru zilele fierbinți! Aveți nevoie doar de orez, lapte și scorțișoară

 

Unt cu ierburi - ingrediente

 

- 1 pachet de unt nesarat la temperatura camerei

- 2 căței de usturoi, curățați și tocați

- 1/4 linguriță rozmarin tocat

- 1/4 linguriță de cimbru proaspăt tocat

- 1/4 linguriță pătrunjel proaspăt tocat

- 1/4 linguriță de salvie proaspătă sau arpagic tocat.

A înflorit socul! Rețetă de socată ca la bunica. Cum se face repede și simplu băutura din copilărie

Opțional: Poți alege să folosești ierburi fine deja amestecate, acestea se vând în supermarket. În acest caz vei folosi o linguriță plină și rotunjită.

 

Cum se face untul cu ierburi

 

Untul trebuie să fie la temperatura camerei pentru a-l putea manipula. Dacă abia îl scoți din frigider, îl poți înmuia puțin în cuptorul cu microunde.

Se toarnă într-un recipient și apoi se adaugă ierburile spălate anterior și tocate cât mai fin. Amestecați untul cu celelalte ingrediente până se încorporează bine.

Încearcă altfel de pârjoale, de care mănâncă doar Regii! Coxinha de frango, un aperitiv brazilian de care puțini români știu. Păcat!

Turnați untul cu ierburi pe un fund din plastic de bucătărie și înfășurați pentru a forma un con de unt. O altă opțiune este să-l turnați pur și simplu în recipientul în care doriți să se solidifice și să-l acoperiți cu folie de plastic.

Păstrați la frigider și gata, odată ce este din nou ferm îl puteți folosi. Acest unt cu ierburi fine poate rezista până la o lună la frigider, încercați să-l consumați înainte de acest timp.

Cea mai bună budincă de orez mâncată vreodată. Rețeta sănătoasă a desertului copilăriei

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0