1 mai în Spania. Cozi la magazinele cu specific românesc. Cum au petrecut românii Ziua Muncii peste hotare

Andreea Cosma |
Data publicării:

Chiar dacă sunt departe de casă, românii nu au uitat să sărbătorească 1 mai în stil românesc, chiar dacă nu au mai putut să facă deja tradiţionalele grătare în aer liber. În Spania, cozile la magazinele româneşti s-au format încă de la prima oră.

Vedetele zilei au fost, bineînţeles, caserolele cu mici. 

Numai într-un singur depozit care alimentează magazine din toată Spania s-a epuizat o tonă și jumătate de mici în câteva ore, potrivit TVR2.

"Sărbătorim în casă cu mici, cu bere, în stilul românesc. Dar, din păcate, nu putem să ieşim la iarbă verde", spune un român stabilit în Spania, într-un interviu pentru TVR2.

Unii dintre români au venit în pauzele de la muncă special pentru a face cumpărături.

"Eu lucrez, muncesc. Vin din câmp şi acum a plecat un minut să îmi fac cumpărăturile şi le las acasă şi mă întorc la lucru. Voi lua mici, un pic de brânză că e tipic românească şi din păcate, aici nu găsim în orice magazin", a spus o româncă pentru acelaşi post de televiziune.

Petrecerile nu au mai fost ca altă dată nici pentru români, nici pentru spanioli. Grătarele încinse în aer liber şi paella pe lemne au fost înlocuite cu variantele preparate în casă, în familie.

"În Valencia, în mod special, se face paella, mai ales paella pe lemne, în aer liber. Anul acesta, însă, dacă ne permite tehnologia, vom sărbători prin videoconferinţe, măcar să ne putem vedea familia", a povestit Paco, Sanjuan, administrator de magazin în Spania.

Spania a fost una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus la nivel mondial, însă a depăşit vârful pandemiei şi a început să relaxeze gradual restricţiile impuse populaţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel