Zelenski i-a răspuns lui Putin cu privire la "armistițiul" ipocrit propus de Crăciun

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a răspuns lui Vladimir Putin cu privire la "armistițiul" ipocrit propus de Crăciun. Biroul prezidențial ucrainean a comentat încetarea temporară a focului anunțată de Rusia.

După cum a subliniat pe Twitter Mihail Podoliak, șeful cancelariei prezidențiale ucrainene, Ucraina nu atacă teritoriul altcuiva și nu ucide civili, așa cum face Rusia.

"Ucraina distruge exclusiv membrii armatei de ocupație de pe teritoriul său... Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate - numai atunci va avea parte de un "armistițiu temporar". Păstrați ipocrizia...", a subliniat Podoliak.

Zelenski i-a răspuns lui Putin cu privire la "armistițiul" ipocrit propus de Crăciun

 

Ulterior, într-un comentariu remis jurnaliștilor, Podoliak a calificat un astfel de gest al Kremlinului drept "exclusiv propagandistic".

"Rusia încearcă pe toate căile posibile să reducă, cel puțin temporar, intensitatea luptelor și intensitatea loviturilor asupra centrelor sale logistice pentru a câștiga timp pentru a efectua o mobilizare suplimentară, pentru a construi fortificații pe scară largă în teritoriile capturate și pentru a regrupa armata. Acest lucru nu a putut fi realizat prin mijloace militare. De aceea au fost folosite trucuri standard de informare", a declarat consilierul șefului fracțiunii parlamentare de opoziție.

De asemenea, potrivit acestuia, Federația Rusă are o singură sarcină - "o masă de negocieri imediată, acceptarea ultimatumului rusesc și o nouă linie de separare".

"Acesta este sensul cinic al instrucțiunii lui Putin pentru o "încetare temporară a focului". O stratagemă banală. Nu există nici cea mai mică dorință de a pune capăt războiului. Mai ales, vă reamintesc, că doar Rusia atacă ținte civile cu rachete/drone, inclusiv lăcașuri de cult religios, și o face tocmai de sărbătorile de Crăciun. Deci, încă o dată: nu este nevoie să răspundem inițiativelor deliberat manipulatoare ale conducerii ruse", a adăugat el.

"Armistițiul" de Crăciun propus de Putin, la îndemnul patriarhului Kiril

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat, joi, forţelor sale să aplice o încetare a focului în Ucraina. Ordinul va fi valabil timp de două zile, pe perioada Crăciunului pe rit vechi. 

Încetarea focului va fi valabilă în zilele de 6 şi 7 ianuarie, după un apel lansat în acest sens de către patriarhul rus Kiril, a indicat Kremlinul, citat de AFP.

"Ţinând cont de apelul sfinţiei sale patriarhul Kiril, ordon ministrului rus al apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact între părţi în Ucraina, începând de la 12:00, 6 ianuarie din acest an, până la 24:00, în 7 ianuarie", se menţionează în comunicatul Kremlinului.

Preşedintele rus a invitat forţele ucrainene să respecte acest armistiţiu cu scopul de a da posibilitatea ortodocşilor, confesiune majoritară în Ucraina ca şi în Rusia, "să asiste la slujbele din Ajunul Crăciunului, precum şi la cele din ziua Naşterii lui Iisus".

De menționat că președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avut o conversație telefonică cu Putin pe 5 ianuarie și a cerut o încetare unilaterală a focului în războiul împotriva Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel