Zelenski a remaniat mai mulți conducători militari, pe fondul apropierii armatei ruse de Kiev

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Volodimir Zelenski a luat decizia de a remania mai mulți conducători miliari, numind un nou șef al Administrației Militare Regionale Kiev și un nou comandant al Operațiunilor Forțelor Comunale. Remanierile de personal au fost efectuate pentru a consolida în continuare apărarea capitalei și a regiunii Kiev.

Președintele Volodymyr Zelensky a efectuat remanieri de personal militar - numind un nou șef al Administrației Militare Regionale din Kiev, Oleksandr Pavlyuk, și pe generalul-maior Eduard Moskalev în funcția de comandant al Operațiunilor Forțelor Comunale.

Zelenski a făcut aceste precizări în timpul discursului său zilnic.

Deciziile au fost luate în legătură cu intențiile ocupanților de a cuceri Kiev-ul: "Ocupanții continuă să considere că obiectivul lor principal este confiscarea capitalei noastre. Un obiectiv politic. Aceștia speră că, dacă vor controla Kiev-ul, vor avea controlul asupra Ucrainei. Acest lucru este absurd - din toate punctele de vedere".

 

Zelenski a remaniat mai mulți conducători militari, pe fondul apropierii armatei ruse de Kiev

 

Pentru a consolida și mai mult apărarea capitalei și a regiunii Kiev, Zelenskyi l-a numit pe Oleksandr Pavlyuk, un erou al Ucrainei, general-locotenent și comandant al Operațiunii Forțelor Comuncare, în funcția de șef al Administrației Militare Regionale din Kiev.

Oleksiy Kuleba, șeful demis al administrației regionale, va asista conducerea militară.

Generalul-maior Eduard Moskalyov a devenit noul comandant al Agenției pentru Protecția Mediului. 

"Prin urmare, direcția Kievului și situația din regiune vor primi și mai multă atenție (n.r. din partea forțelor inamice)", a conchis șeful statului.

Generalul-maior Eduard Moskalev a devenit noul comandant al Operațiunilor Forțelor Comunale. Zelensky l-a numit pe acesta din urmă un profesionist și un patriot.

Ocupanții ruși au încercat să atace fulgerător Kiev-ul încă de la începutul invaziei în Ucraina, dar rezistența forțelor armate a împiedicat planurile inamicului să se realizeze.

Inamicul își regrupează în prezent forțele pentru a încerca un nou atac asupra capitalei. Potrivit Ministerului britanic al Apărării, rușii sunt împiedicați de probleme logistice și de cei din Forțele Armate Aeriene (AFU).Ministerul Apărării raportează că, până în prezent, AFU a distrus peste 12.000 de trupe inamice.

 

Zelensky crede că Ucraina nu va deveni membră a NATO

 

În plus, președintele s-a adresat ucrainenilor. Potrivit acestuia, în cele 20 de zile de război a devenit evident că NATO nu va închide cerul deasupra Ucrainei. 

Potrivit lui Zelensky, este regretabil că Alianța este încă angajată în intrigi politice în timp ce ucrainenii civili mor. Rușii continuă să bombardeze clădirile rezidențiale. 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel