Zegrean, atac la PSD: Se dorește ca tot ce s-a JUDECAT de la Decebal încoace să se REJUDECE

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pierd o bătălie importantă la Curtea Constituțională, în războiul lor cu justiția. CCR a declarat neconstituțională legea inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu privind declasificarea protocoalelor încheiate între SRI și instituțiile judiciare.

Aceasta le-ar fi permis celor condamnați pe baza interceptărilor sau filajelor, indiferent că e vorba de dosare de omor, violență, crimă organizată sau corupție, să ceară revizuirea sentințelor definitive. Aceasta era baza pe care în special politicienii ar fi cerut revizuirea pedepselor primite până acum.

Augustin Zegrean, fost președinte CCR, a declarat că este o măsură corectă. El spune că este inadmisibil ca dosarele să se rejudece doar pentru că unora li se pare că un lucru nu a fost în regulă. 

”N-aș spune că e o măsură de bun augur, e o soluție corectă adoptată de CCR. Curtea, în general, adoptă soluții corecte și înțelepte. Mai nou, văd că se dorește ca tot ce s-a judecat de la Decebal încoace să se rejudece. Așa ceva nu se poate! Dreptul are regulile lui. Dacă s-a pronunțat o hotărâre definitivă, acea decizie intră în puterea lucrului judecat. Aceasta e mai tare decât legea. Deci nu se poate s-o tot luăm de la capăt cu procesele, pentru că trebuie să fie stabilitate în domeniul ăsta.

Revizuirea e reglementată de Codul de Procedură Penală, dar are reguli, limite și trebuie respectate. Altfel, ne tot judecăm până la calendele grecești și nu se mai termină niciodată procesele. Termenele de revizuire sunt foarte clar stabilite de lege și sunt termene scurte. Nu vii după 10-20 de ani să revizuiești o sentință, că ți se pare ție că ceva nu a fost în regulă.

Și, dacă tot se vorbește despre separația puterilor în stat, trebuie respectată și Justiția, ca putere în stat. Nu poți să vii la nesfârșit și să spui că nu au făcut bine judecătorii și o luăm de la capăt.

E INADMISIBIL! Ori vorbim de stat de drept și atunci recunoaștem ce face Justiția, ori o lăsăm baltă și o tot repetăm”, a declarat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel