Zeci de românce, duse pentru prostituție la Bruxelles, prin metoda Lover Boy. Poliția Federală Belgiană, operațiune de amploare cu DIICOT

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Polițiștii și procurorii DIICOT Vaslui, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale Belgiene din Bruxelles, au destructurat o rețea de trafic de persoane, care, prin metoda „lover boy” a recrutat mai multe tinere, promițând loc de muncă, pentru a le duce la prostituție.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT Vaslui, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale Belgiene din Bruxelles, au făcut 5 percheziții domiciliare, în municipiul Vaslui, pentru completarea probatoriului într-un ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Belgia, privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi recrutat prin metoda „lover boy” mai multe tinere, din județul Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Belgia – Bruxelles, sub falsa promisiune a găsirii unui loc de muncă.

Banii erau luați de proxeneți

 

În Belgia, tinerele erau cazate în apartamente și obligate să se prostitueze, iar banii obținuți erau însușiți de persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicați 5.600 de euro, 600 de lei, 2 telefoane mobile, două memory-stick-uri, un card de memorie, documente și înscrisuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, s-au instituit sechestre asigurătorii asupra unui imobil, asupra a trei mașini, patru terenuri (două intravilane, două extravilane) și asupra a 26 de conturi bancare.

Valoarea bunurilor pentru care a fost aplicat sechestru asigurător este de aproximativ 280.000 de euro.

Cercetările în acest caz continuă, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel