Zboruri anulate din Germania şi Franţa. Marcel Vela, anunţ oficial

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat ultimele măsuri privind călătoriile între ţările europene. Toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România se vor suspenda începând de miercuri, ora 23,00, pentru o perioadă de 14 zile.

"Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zboruri de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi celor tehnice necomerciale. Măsura se va aplica începând cu mâine, 25 martie 2020, ora 23,00, ora României", a spus Vela, într-o declaraţie la sediul MAI.

El a menţionat şi un articol care reglementează şi zona maritimă şi fluvială, prin care se interzice accesul piloţilor la bordul navelor sosite din zonele de risc roşii şi galbene în porturile maritime române, dacă nu dispun de echipament de protecţie stabilit de DSP Constanţa sau dacă aceste nave nu au efectuat perioada de carantinare de 14 zile de la ultimul port de escală.

"Se interzice accesul navelor maritime şi fluvio-maritime şi în porturile situate pe Dunărea maritimă până la efectuarea perioadei de carantinare de 14 zile", a mai spus Vela.

Totodată, oficialul a anunţat că Ministerul Apărării Naţionale va asigura, la solicitarea ministrului de Interne, preluarea în pază a unor obiective a căror protecţie este asigurată de Jandarmerie, personal şi mijloace pentru ordine publică şi sprijinirea activităţilor Poliţiei de Frontieră Române în punctele de trecere a frontierei.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au susţinut o declaraţie de presă, la sediul MAI, în care au prezentat ultimele reglementări din ordonanţa militară 3, adoptată de Guvern.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel