YouTube, SCHIMBARE majoră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai multe canale de YouTube care publică teorii conspiraționiste anti-vaccin nu vor mai câștiga bani din reclame, se arată într-un material BBC. 

Potrivit BBC, citat de Realitatea TV, organizația Mondială a Sănătății consideră că teoriile anti-vaccin sunt „în primele 10 cele mai mari amenințări la adresa sănătății globale" în 2019. YouTube a declarat că a făcut acest pas deoarece multe dintre canalele anti-vaccin promovau perspective „nocive și periculoase."

„Orice informație eronată asupra subiectelor medicale ne preocupă în mod special”, se arată în declarația YouTube.

Citește și MII de ROMÂNI au descărcat această APLICAȚIE. 50 de MILIOANE de utilizatori au fost PĂCĂLIȚI

Odată cu decizia de a retrage reclamele, YouTube încearcă să facă mai ușor de accesat „conținutul autoritar” care prezintă beneficiile vaccinării și, de asemenea, să stopeze apariția în lista de recomandări a clipurilor video anti-vaccin.

YouTube plănuiește, de asemenea, să creeze „paneluri cu informații” pe pagină unde sursele bibliografice folosite să fie afișate, iar oamenii să poată verifica dacă informațiile care apar în materialele video sunt corecte factual sau nu.

În declarația YouTube se mai spune: „Ca multe schimbări algoritmice, aceste eforturi vor fi graduale și vor deveni mai exacte în timp”.

Citește și WhatsApp. MILIOANE de conturi, în PERICOL

Decizia YouTube vine în urma comentariilor pe care profesorul Dame Sally Davies, consilierul Ministerului Sănătății din Marea Britanie, a criticat rețelele de socializare pentru că alimentează frica de vaccinuri.

„Miturile rudimentare despre pericolul vaccinurilor care se propagă pe rețelele de socializarea sunt unul dintre motivele pentru care părinții nu își vaccinează copiii împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului”, a declarat Dame Sally.

Decizia YouTube vine în urma cererilor mai multor companii care nu vor să se afișeze alături de un conținut care promovează o perspectivă anti-vaccin. Mai multe companii și-au retras reclamele până când YouTube nu va rezolva situația.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel